Győzelem Arezzóban, egy-egy verőhiba Linzben

Krucso boris og

Ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás Linzben, Krucsó Szabolcs az olaszországi Arezzóban gyűjtögették az érmeket és a helyezéseket.

Diana by Boris győzelme a Toscana Touron

Az olaszországi Arezzóban rendezett versenysorozat negyedik hetében a hétéves lovak 135 centiméteres versenyszámában dupla magyar siker született. Krucsó Szabolcs a szürke Diana by Borisszal megnyerte a hiba-idős versenyszámot, a második helyet pedig a Chacco-Blue II apaságú Chesterfielddel szerezte meg.

Budai Virág is folytatta előző heti szép szereplését. Szerdán a hétéves lovak kategóriájában a legjobb magyar teljesítményt érte el Lady In Red HX nyergében, ötéves lovával, Sunshine Van’T Klavertje Vier-rel pedig minden nap hibapont nélkül teljesítették a pályákat.

A fiatal lovak versenyszámában Szeép-Pataki Júlia is a helyezettek között zárt I’m Special „F” nevű lovával.

A 145 centiméteres, világranglista pontot adó nagykörben Kárándi Imre Catonellel hibátlan pályával a helyezettek között zárt.

Ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás egy verőhibával teljesítette a linzi olimpiai minősítő nagydíjat

Az ausztriai Linzben rendezett háromcsillagos nemzetközi díjugrató verseny vasárnap délutáni nagydíjában a résztvevő párosoknak lehetőségük volt a 2024-es párizsi olimpiára minősülési pályát teljesíteni. A hibahatár négy hibapontot vagy annál jobb teljesítményt jelentett.

Hiába lovagolta le két magyar díjugrató válogatott lovas egy-egy verőhibával a pályákat, ezúttal mégsem sikerült a minősülési szintet elérni. Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala ugyan egy verőhibával teljesítette a pályát, de az alapidő túllépése miatt hat hibapont került fel az eredményjelzőre. A 2022-es ranglista győztese, Mráz Tamás a sárga BN Silverrel négy hibapontos teljesítménnyel lovagolt át a célvonalon, de a stewardok által végzett kontrollvizsgálat után a páros a kizárásra került.

A négynapos linzi versenyen a különböző versenyszámokban Vándor Zsófia, Czékus Zoltán, ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás is értékes győzelmeket és helyezéseket szerzett.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció, a fotó a Nemzeti Lovardában készült. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek