A fiatal lovaké volt a szombat a Nemzeti Lovardában

Bandi Zsanett Jackpot SJ 1200

A szombati napon két kategóriában, az öt- és a hatéves lovaknál avattak bajnokot, három kategóriában pedig utoljára lehetett minősülni a vasárnapi nagydíjakra.

A nap első versenyszámában, a 120 centiméteres EGO7 gyermek nagydíj kvalifikációban elsöprő sikert arattak Füzér Flóra és Füzér Gábor tanítványai, a Kiskunhalasi LTSE lovasai. A leggyorsabb hibátlanért Frányó Csengének és Bognár Obstreichernek járt a taps. A versenyző másik lovával, Diorinával a harmadik helyet is megszerezte. Miskei Léna és Laila a második helynek örülhetett.

Franyo Csenge Bognar Obstreicher
Frányó Csenge - Bognár Obstreicher

Szintén 120 centiméteres magasságon zajlott a Sportlotap.Net amatőr nagydíj kvalifikáció. Az első helyen ismét Hajdú Petra és Next Diamonds W.G. (Cseszterlint LKE) zárt, Jármy Tibor és JB Zenit csak apró időkülönbséggel csúszott a második helyre, harmadik Villás Lili és T.B.Á. Cantona.

Hajdu Petra Next Diamonds WG
Hajdú Petra - Next Diamonds W.G.

Ezen a hétvégén utolsó alkalommal léptek pályára a fiatal lovak. A négyévesek mezőnyében a győzelmet Turóczi Laura Chacfly II TL nevű lova szerezte meg Burucs Barnával (Morris Lovas SE), míg Kovács Kaarlo és Tanson ezúttal a második helyen búcsúztatták a hétvégét, harmadik Páli Dávid és Hickstar.

Burucs Barna Chacfly
Burucs Barna - Chacfly II TL

Az ötéves lovak mezőnyében 44 indulóból huszonhárman teljesítették hibátlanul az alappályát, így a bajnoki cím sorsáról tekintélyes létszámú összevetés döntött. A győztes Siska József Jackpot SJ nevű heréltje, akit Bandi Zsanett (Diósgyőri VTK) lovagolt. A második és harmadik helyet két, Burucs Barna által bemutatott ló szerezte meg: a Chacco-Blue II apaságú Chaker és a Tambourino apaságú Astrid. Utóbbi mindhárom napon dobogós helyen végzett. Az eredményhirdetésre az első 12 párost szólították.

Bandi Zsanett Jackpot SJ
Bandi Zsanett - Jackpot SJ

A hatéves lovaknál a harminc főt számláló mezőnyben öt hibátlan lovaglást láthatott a közönség Karádi László nemzetközi pályaépítő pályáján, így itt is összevetés döntött a helyezésekről. A győzelem Szuhai Péteré és a Chanoc x Chacco-Blue származású Chacco Chau PSZ nevű ménjéé lett (Diósgyőri VTK). Második ifj. Szabó Gábor és Koncz Ferenc pej ménje, Five Star Conference Z. A dobogó harmadik helyén Andirkó Benjámin zárt Ajtai Márton József Chacco Kid nevű sárga ménjével. Az eredményhirdetésen az első nyolc lovasnak szólt a taps.

Szuhai Peter Chacco Chau PSZ
Szuhai Péter - Chacco Chau PSZ

Az utolsó fordulóhoz érkezett a Horse Pilot U25 nagydíj kvalifikáció, ahol 135 centiméteres akadályok várták a versenyzőket. A nyitott kategóriában Kovács Henri és The Flash 3 (Morris Lovas SE) egy gyors hibátlannal ragadta magához az elsőséget. Ifj. Tóth László ezúttal Vanda nyergében könyvelhetett el egy második helyet, harmadik Potocska Attila és Aphrodite.

Kovacs Henri The Flash3
Kovács Henri - The Flash 3

Az U25 kategóriában ismét diósgyőri győzelem született, ezúttal Lukács Lorennek és Jayjaynek köszönhetően. Csontos Zsuzsa – Clippo és Nagy Evelin – Montague a további dobogós sorrend.

Lukacs Loren Jayjay
Lukács Loren - Jayjay

145 centiméteres magasságon zajlott a Horse Trans Cargo nagydíj kvalifikáció utolsó fordulója. A versenyszám két főszereplője kétségkívül ifj. Szabó Gábor és ifj. Tóth László volt. A győzelmet ifj. Szabó Gábor szerezte meg Xixo Borgia nyergében. A második és harmadik hely ifj. Tóth Lászlóé lett Rádiháza-Echo, illetve Conloud PS nyergében. A vasárnapi finálé 150 centiméteres magasságon zajlik majd.

Ifj Szabo Gabor Xixo Borga
Ifj. Szabó Gábor - Xixo Borgia

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek