Beköszöntött az ősz a Nemzeti Lovardában

Osztovits Peter Conbalgran PS 1200

A szerdai bemelegítő nappal ötnaposra bővült a szezon utolsó szabadtéri minősítő versenye a Nemzeti Lovardában. Ez utolsó lehetőség a minősülésre a szeptember végi FIAT Felnőtt Országos Bajnokságra és 41. Tenyészversenyre.

Szerdán három versenyszám várta a lovasokat: 100 és 110 centiméteres nyitott, valamint egy szintén 100 centiméteres versenyszám a négyéves lovak számára. A győztesek sorrendben: Hegedüs Kristóf – All In Van De Hogeborg Z (Gyömrői Tövesmajor LE), Nagy-Élő Zsolna – Stolzarada (ELIT Lovas Klub SE), Kovács Kaarlo – Tanson (Morris Lovas SE).

Csütörtökön hat versenyszám során közel 250 startot vezényelt le a versenybíróság.

Először a négyéves lovak léptek pályára. Itt sikerült dupláznia a Kovács Kaarlo által bemutatott, Tangelo v.d. Zuuthoeve apaságú Tansonnak, a páros ismét az első helyen zárt, mégpedig 8.40 stílusponttal. Hármas holtverseny alakult ki a második helyen a Lehotai Máté – Chapo, Füzér Flóra – Picobello, Kovács Kaarlo – Constar párosok között 8.30 stílusponttal.

Tekintélyes számú nevezést hozott az ötéves lovak versenyszáma ötven induló párossal. Az elsőség itt is 8.40 stíluspontot ért, ezt Kovács Szilveszter Tambourino apaságú kancája, Astrid szerezte meg Burucs Barna (Morris Lovas SE) lovaglásában. A második helyen 8.30 ponttal az Ács-Heibl Ágnes – Checkmate-C és ifj. Szabó Gábor – Jarnac Gidran-22 (Sármőr) párosok osztoztak.

37 lovaglást láthatott a közönség a hatéves lovak 120 centiméteres versenyszámában. A viadal diósgyőri győzelemmel zárult: a Szuhai Péter által lovagolt Casallco apaságú Casa Rouge PS 8.60 stílusponttal utasította maga mögé a versenytársakat. 8.50 ponttal a Burucs Barna által lovagolt Pessoa VDL, valamint a Simicska Anna és Neorado T második.

Szintén 37 páros állt starthoz az EGO7 és a Sportlotap.net által támogatott 120 centiméteres nyitott versenyszámban. 15 lovasnak sikerült hibapont nélkül teljesítenie a pályát. A győzelmet Szabó-Máriás Sára tanítványa, Forgács Nóra szerezte meg Caruso (GSH TEAM Lovas Klub SE) nyergében. Második a prosperes Juhász Léda és Cym Carlsson S, aki Rádiháza Generális nyergében a negyedik helyet is megszerezte. A DEAC párosa, Fábián Maja Olívia és Chacrinue zárt a harmadik helyen.

Forgacs Nora Caruso
Forgács Nóra - Caruso

A nap egyik fénypontja a 130 centiméteres Horse Pilot U25 nagydíj kvalifikáció volt 130 centiméteres magasságon 61 lovassal. A nyitott kategóriában 11, az U25 kategóriában hét versenyzőnek sikerült hibapont nélkül átlovagolnia a célvonalon. A nyitott kategóriában századmásodpercek döntöttek a győzelemről, mégpedig ifj. Szabó Gábor és Genius Conference (DEAC Sport NK. Kft.) javára, ifj. Tóth László és Toll Central pedig a második helyen zárt. Harmadik Szuhai Rodrigo és Diarcha SZ.

Ifj Szabo Gabor Genius Conference
Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference

Az U25 korosztályban Kovács Roland tanítványáé, Kóthy Szonja Eszteré lett az elsőség Crumble VD Broekkant Z nyergében, őt a Lehotai Máté – Ecstasy D és Alasztics Aliz – Message Me PSZ párosok követték.

A napot lezáró 140 centiméteres Horse Trans Cargo nagydíj kvalifikációra is negyven feletti nevezés érkezett. Ifj. Tóth Lászlónak ezúttal sikerült megszereznie a győzelmet Toll Central nyergében (Toll 96 Kft LSE), második Szuhai Rodrigo és Carta Blue SZ, harmadik dr. Lázár Zoltán és Diablo.

Ifj Toth Laszlo Toll Central
Ifj. Tóth László - Toll Central

Péntekre megérkezett az igazi, vigasztalhatatlan őszi eső, így a közel 200 induló nagy része nem úszta meg szárazon a napot.

Az ötéves lovaknál 8.70 stílusponttal a Messenger x Lando származású Messandro KRH szerezte meg a győzelmet Kovács Rolanddal (ELIT Lovas Klub SE). Burucs Barna és Astrid 8,6 pontja ezúttal a második helyre volt elég, harmadik Jandó Balázs és Zunday Z.

Kovacs Roland Messandro KRH
Kovács Roland - Messandro KRH

A 120 centiméteres EGO7 ifi versenyszámban a Simonpuszta NLHE versenyzője, László Elizabet aratott győzelmet Maldini nyergében, őt a Bódai Hanna – I’m Georgia Blue PS és Tóth Sebestyén – Hand North Star-88 Balett párosok követték.

A Sportlotap.net 120 centiméteres amatőr nagydíj kvalifikációban Hajdú Petra és Next Diamonds W.G. (Cseszterlint LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, maga mögé utasítva a Szaszák Rubina – Rádiháza Henna és Firyulina Ekaterina – Sonatina Blue párosokat.

A hatéves lovakat 125 centiméteres akadályok várták a második fordulóban. Ezúttal Juhász Attila Sándor Tambourino apaságú Talismanja végzett az élen Kovács Henrivel (Morris Lovas SE), második ifj. Szabó Gábor és Five Star Conference Z, harmadik a győztes klubtársa, Burucs Barna és K2.

Két lovával is az élen végzett Búza Krisztián a 130 centiméteres nyitott versenyszámban: Cascaya SJ nyergében az első, Apollonnal a második helyet szerezte meg, harmadik Kovács Roland és Lagretta HB.

135 centiméteren tíz lovas teljesítette a pályát a nyitott és 25 az U25 kategóriában, ami a Horse Pilot nagydíj második kvalifikációs fordulója volt. A nyitott mezőny legjobbja ifj. Szabó Gábor volt Genius Conference (DEAC Sport NK. Kft.) nyergében, majd Vándor Zsófia – Chacco-Bella, ifj. Kövy András – Qurator Van De Nachtegaele a dobogós sorrend.

Az U25 legjobbja Szuhai Péter volt, aki My Concept PS (Diósgyőri VTK) nyergében az összesített mezőny második legjobb idejével teljesítette a pályát. Második Jandó Balázs és Icato, harmadik Kóthy Szonja Eszter – Crumble VD Broekkant Z.

Szuhai Peter My Concept PS
Szuhai Péter - My Concept PS

Izgalmas versenyt hozott a Horse Trans Cargo Nagydíj 145 centiméteres kvalifikációs fordulója több mint negyven indulóval. A tizenkét hibátlan lovas közül a leggyorsabb Osztovits Péter volt Conbalgran PS nyergében. A Szuhai Péter – Casino Royal Z, ifj. Tóth László – Conloud PS párosok szerezték meg a további dobogós helyeket. Az eredményhirdetésre az első tizenegy helyezett párost szólították.

Szuhai Peter My Concept PS
Osztovits Péter - Conbalgran PS

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek