München és Ebreichsdorf: lovasaink külföldön is az élre ugrattak

Dijugratas Illusztracio1200

A hétvégén nem csak idehaza, de külföldön is remekeltek a magyar díjugratók. Hugyecz Mariann Münchenben, ifj. Szabó Gábor és Szász Sándor Ebreichsdorfban szerzett értékes helyezéseket.

Fantasztikus eredmények Ebreichsdorfból

A Magna Racino lovasközpontban rendezett nemzetközi díjugrató verseny számos magyar sikert hozott. A gyermekek között győzelmet Tóth Balázs ért el, a felnőtt versenyszámokban pedig a Timpex Ménes lovasa, ifj. Szabó Gábor számos helyezése mellé egy győzelmet is begyűjtött.

A Gold Tour versenyszámokban Matyi Bianka, Varga Balázs és Szász Sándor rendre az élmezőnyben végeztek, míg az U25-ös kategóriában Vándor Zsófia és Mráz Tamás hozott szép eredményeket a magyar díjugratásnak.

A közel három évtizede Dél-Németországban élő Szász Sándor ismét bebizonyította, hogy a legjobb lovasok közé tartozik. A 2010-es Kentucky Világbajnokság vadászugratásának harmadik helyezettje a Landprinz apaságú Lorenzo-val megnyerte a 145 cm-es Longines világranglista pontot adó Magna Racino Nagydíjat.

Hugyecz Mariann háromcsillagos sikere

Ezzel egy időben Münchenben, a bajor tartomány díjugrató nagydíjában is nagyszerű magyar eredmény született. A háromcsillagos CSI 160 centiméteres, kétfordulós nagydíjában a magyar színeket képviselő Hugyecz Mariann Chacco Boyjal egy hibapontos összteljesítménnyel a negyedik helyen végzett. A versenyszámot a francia Pénélope Leprévost nyerte Vancouver de Lanlore nevű lovával.

Forrás: Díjugrató Szakág

A borítókép illusztráció. Forrása: Pixabay

Kommentek