Hétvégi díjlovas hírek határainkon túlról

Losonczy A Doha L Kowalski

A magyar díjlovasok az elmúlt napokban Ausztriában, Németországban és Szlovákiában szereztek jobbnál jobb helyezéseket.

A hétvégén a szlovákiai Samorinban megrendezett nemzetközi versenyen nyolc magyar páros képviselte hazánkat. A Nagydíjban Komjáthy-Losonczy Anikó Diorral győzedelmeskedett, míg a Szalai Nikolett - Willy the Hit páros a harmadik helyet szerezte meg. A magyar versenyző többek között ukránokat, norvégokat, osztrákokat és szlovénokat felvonultató mezőnyben végzett az első helyen. A magyar győztes nem tervezte az indulást a szlovákiai viadalon, de úgy gondolta, hogy a pilisjászfalui olimpiai kvalifikációs verseny után ráfér egy kis pozitív élmény, amit végül sikerült is elérnie: "Dior betegsége miatt később kezdtük a szezont, így az egyéni eredményekkel hátrébb tartok, mint mások, még kell mennem versenyre. Van időnk, nem kell és nem is kapkodnék, a ló állapota fogja eldönteni a megméretéseket. Most tartunk egy rövidebb szünetet, Dioron végeznek egy teljes állatorvosi ellenőrzést, hogy minden rendben van-e vele, július végén pedig Németország és Franciaország következik" - nyilatkozta Komjáthy-Losonczy Anikó az MTI-nek.

A junior lovasok közül kiemelkedett Hoffer Hanna, aki a csapat és egyéni versenyszámokat nyerte Romina HH nyergében. A junior kűrt a Nobilis Barna - Sohn der Sonne páros nyerte. Kóródi Nóra, Lőkös Luca junior lovasok további szép helyezéseket értek el. A gyermek kategóriában Edelmayer Flóra Fürst Florissal nyerte az egyéni feladatot. Az ötéves fiatal lovaknál Nébel Viktoria - Secret Quest szerepelt eredményesen.

Az ausztriai Achleitenben Felvinczi Lilla és Bonjour Majlund a junior kategóriában harmadik és hatodik helyet szerezte meg.

Egy magyar lovas vágott neki az idei Future Champions Nemzetek Díja versenynek. A nagy hagyománnyal rendelkező korosztályos nemzetközi versenyt minden évben Hagenben rendezik, ahová a világ minden országából érkeznek a díjlovagló és díjugrató szakágak fiatal lovasai. Idén egy magyar páros, Czérna Orsolya Anna és Felix indult a megmérettetésen (edző: Szokola Csaba). A lovas a nagy presztízsű nemzetek díja versenyben a gyermek kategóriában nagyon szép programokkal dobogós helyezéseket ért el. A német válogatottat felvonultató mezőnyben első napon az előkészítő versenyszámban harmadik (73.5%), majd a második napon a csapat feladatban az előkelő második (73.6) helyet szerezte meg, két német válogatott lovast is maga mögé utasítva. A Gyermek Nemzetek Díja döntőjében megjavítva az előző napok eredményét Czérna Orsolya Anna és Felix 75,1%-al a dobogó harmadik fokán végzett, két német válogatott lovas mögött 0.2%-ra a második helytől.

Forrás: Díjlovagló Szakbizottság
A borítóképen Komjáthy-Losonczy Anikó és Dior. A kép 2022-ben készült. Fotó: Lukasz Kowalski

Kapcsolódó cikkek
Kommentek