Pachl Benedek megszerezte harmadik "MER" minősülését

Pachl B og

Pachl Benedek Donna Friderikával CDI5*, Hexagon’s Joellával pedig az U25 kategóriában versenyzett Compiegne-ben a hétvégén. Friderikával ez volt az első szereplésük ötcsillagos versenyen. Európa legjobb díjlovasai között mutatkozhattak be, a lovas pedig megszerezte harmadik "MER" minősülését.

Európa legjobb díjlovasai indultak Franciaországban a nagy hagyományokkal rendelkező compiegne-i versenyen.

A család saját tenyésztésű lovával, Donna Friderikával CDIO5* FEI Nations Cup Nagydíjban és Zenés Kűrben, a Hexagon Istálló lovával, Joella-val pedig CDI U25 Nagydíjban és Zenés Kűrben láthatta a közönség a magyar díjlovast.

Pachl Benedeknek és Friderikának jól sikerült a debütálás életük első ötcsillagos versenyén. Szombaton a Nagydíjban 68,500%, vasárnap a Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettek. Le Mans és Lier után Pachl Benedek ezen a helyszínen megszerezte harmadik "MER" minősülését is.

„Hexagon’s Joellaval U25 kategóriában indultam, úgy gondolom, összességében meg vagyok vele elégedve, régen volt versenyen. A melegítőben jó volt, a négyszögben kicsit szétcsúszott. A második programunk sokkal jobban sikerült, nyolcadik helyen végeztünk, bár voltak csúnya hibáink, mint pl. a minden egyre való ugrásváltás, amiért nagyon kár, mert ott sok pontot vesztettem. Ilyen ez a sport, dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen sokkal-sokkal jobban fogunk teljesíteni. Vele a végső cél a Nagydíj lesz, ez pedig az oda vezető út, amin keményen dolgozunk.

Donna Friderika és én életünk első CDI5*-os versenyén vettünk részt. Fura volt látni, hogy azok között lovagolok, akiket eddig a pálya széléről néztem. Tíz csapat volt, olyanok, akik a legjobbak, a top 10, két egyéni induló, ez utóbbiból voltam én az egyik. Szóval ott voltam köztük a nyakon bélyegzett 159 centis kis lovammal, ott ügetgettünk az olimpiát, világbajnokságokat megjárt lovak között… Fantasztikus érzés volt. A magas színvonalat az is jelezte, hogy 32 induló volt a szombati Grand Prix-ben és az első 21 induló mind 70% felett teljesített. Donna Friderika kiváló állapotban volt és én is rendben voltam fejben, minden összeállt. A melegítőben jól dolgozott, amikor bementünk a pályához, kicsit meglepődtünk mindketten, mert nem vagyunk hozzászokva a hosszú tapsokhoz, ez utóbbit az előttem végzett lovas kapta. Fridi kicsit felszívta magát, de könnyű volt visszalovagolni a megfelelő állapotba. Teljesítményünk jónak mondható, két olyan hibánk volt, ahol több pontot vesztettünk, pedig azoknál a részfeladatoknál ez nem jellemző, de most így sikerült, 68,500%-al végeztünk. A vasárnapi Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettünk, itt pontozzák a művészi kivitelezést is. Donna Friderika kicsit felhúzta magát, ekkora közönség előtt még nem szerepeltünk soha, ebből adódóan a lépés és a minden kettőre ugrásváltás feladatban is elég sok pontot vesztettünk. A többi vágtafeladattal meg vagyok elégedve, az ügető rész sikerült a legjobban.

Pozitív érzésekkel térek haza a lovaimmal, dolgozunk tovább, hogy az öt hét múlva esedékes olimpiai kvalifikációs versenyen, amely Magyarországon lesz Pilisjászfalun, 2023. június 7-11. között, sikeresen tudjunk szerepelni a csapattal."

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára
Fotó: Equigeniek Paardenfotografie

Kapcsolódó cikkek
Kommentek