A világ legjobbjai előtt mutatkozott be Pachl Benedek

Pachl Benedek Amsterdam2023 og

Szerdától vasárnap estig Amszterdamot ellepték a világhírű lovasok. A Jumping Amsterdam CDI-W/ CSI-W5* egy olyan esemény, amelyre az egész lovas világ odafigyel, de a díjugratók mellett a díjlovasokat is világkupa-forduló várta.

A nyitó nap estéjén a holland díjlovas válogatott lovasai és edzőik bemutató edzéseket tartottak több ezer néző előtt a Top of Dressage show keretében. Ez különösen nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen több évnyi szünet után itt lépett újra közönség elé Edward Gal edzőjével, Nicole Wernerrel. A fellépők között volt a tavalyi világbajnokság dobogósa, Dinja van Lieren és másik döntőse, Emmelie Scholtens. Talán így már érthető, hogy mekkora elismerés a Hexagon Istállóban dolgozó Pachl Benedek, az NLSF Program díjlovasa számára, hogy istállója az egészségügyi problémával küzdő Thamar Zweistra helyett őt szerepeltette 6 éves ménjével, Hexagon's Black Arttal ezen a bemutatón. Az edzés tematikája az összeszedettség volt, amit a lovasok gyönyörű piaff-passage munkával illetve vágta piruettekkel illusztráltak.

A CDI-W Amsterdam egyben világkupa-forduló is volt. A bemutató edzéseket követő napon rendezték a Subli Kupa döntőjét, ahova több fordulóból, több száz ló közül került be a legjobb öt ló. Pachl Benedek ötéves kancája, Hexagons Miamanda nyergében három fordulót megnyerve jutott a legjobbak közé, ahol a döntőben az ötödik helyen zárt.

A világkupa-fordulót a holland Dinja van Liere nyerte Hermes N.O.P. nyergében, második Isabell Werth és Emilio, harmadik a dán Nanna Skodborg Merrald és Blue Hors Zack, majd Ingrid Klimke - Franziskus FRH és Patrik Kittel - Touchdown a további sorrend.

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára, Pachl Péter
Fotó: DigiShots

Kapcsolódó cikkek
Kommentek