Magyar díjlovas párosnak drukkolhatunk Dohában

Losonczy Aniko Dior og

Losonczy Anikó és Dior S az Európa-bajnokságon nyújtott kiváló szereplésüknek köszönhetően meghívást kaptak a február 24-26. között Dohában megrendezésre kerülő CDI5* versenyre.

A 25 indulót számláló, igen rangos mezőnyben világ- és Európa-bajnokokat is láthat majd a közönség. Az indulók között lesz például Dorothy Schneider csapat olimpiai bajnok, a részben magyar származású svéd lovas, Parik Kittel, illetve a holland csapat három top lovasa is.

Losonczy Anikó és Dior S hétfő óta már Belgiumban vannak, felkészülésük utolsó mozzanatait Ton de Ridder felügyeli, aki a verseny helyszínére is a párossal tart majd. Dior S kiváló formában van, lovasa és az edző is elégedett vele.

A párosnak ez lesz az első olyan versenye, ahol repülőre kell szállniuk. Dior S vasárnap hajnalban repül Dohába a mezőny többi lovával együtt. A legtapasztaltabb, repülési rutinnal rendelkező lóápolók viselik majd a lovak gondját a fedélzeten, a többi groom pedig két csoportra osztva látja el a lovak szállításával kapcsolatos feladatokat.

Losonczy Anikó elmondta, az indulás előtt még nagyon izgult, a belgiumi edzőtáborban a ló formáját látva kicsit már nyugodtabb, de persze nyitott kérdés, hogy a Dior S hogyan viseli majd a repülést, illetve a jelentős hőmérsékletkülönbséget.

Az állatorvosi felvezetés 24-én, csütörtökön lesz, 25-én, pénteken a Nagydíj, 26-án, vasárnap pedig a Nagydíj Kűr és a Nagydíj Speciál zajlik majd.

Doha CDI 202202

Fotó: Lukasz Kowalski

Kapcsolódó cikk
Kommentek