Kaizinger Balázs harmadik Maarsbergenben

Kaizinger Balazs 202307 1200

Az olimpiai felkészülési program két lovasa állt starthoz a Maasbergenben megrendezett lovastusa versenyen CCI4*-S kategóriában: Doerfer Noémi és Kaizinger Balázs.

A Kaizinger Balázs által lovagolt Clover a Magyar Lovassport Szövetség tulajdona. Doerfer Noémi négy lovával adta le nevezését, közülük Crystal Barney a program által támogatott ló, amivel szintén CCI4*-S kategóriában indult.

A díjlovaglásban kiváló eredmények születtek. Noémi Serengethi nevű lovával 28,7 pontot lovagolva a második helyen végzett, Crystal Barney pedig 35,5 ponttal a tizedik helyen zárta a versenyszámot. Serengheti sportkarrierje legjobbját nyújtotta ezzel a harminc pont alatti teljesítménnyel, Barney is jól dolgozott, de nem tudta legjobbját nyújtani. Kaizinger Balázs és Clover 15 a harmadik helyen zárt 29,6 ponttal. Ebben a kategóriában ez a páros első harminc pont alatti teljesítménye.

„Clover nagyon jó állapotban van. Baborowko után változtattunk a felkészülési módszeren. Az otthoni utolsó munka is pozitív volt, jó érzésekkel indultunk útnak. Úgy gondolom, ennél még több van benne, 29,6 pontot úgy kapott úgy, hogy az első ugrásváltást elrontottuk. Nagyon jól sikerült viszont a második, arra magas értékelést kaptunk és mindhárom megállása is szépen sikerült. Az összkép, a mozgása végig kellően lendületes volt és elengedett. Nagyon örülök és meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel” – mondta Kaizinger Balázs a díjlovaglást követően.

A tereppályát az a Winter Eric építette, aki Badmintonban szokott tevékenykedni. A pálya nagyon technikás volt, kihasználta a fény-árnyék adta lehetőségeket, nem hagyott időt pihenni. Doerfer Noémi Serengethi nyergében a kilencedik helyen zárt. Kiváló bemutatkozás volt, hiszen a lónak ez volt sportkarrierje első rövid négy csillagos nemzetközi versenye. Crystal Barney-t a terepen kizárták.

Kaizinger Balázs és Clover 15 hibátlanul teljesítette a díjugratást, majd kis időtúllépéssel, de hibátlanul teljesítették a terepet, 45,6 pontos eredménnyel összesítésben a harmadik helyen végeztek. Az itt szerzett helyezési pontokkal megnőtt az esélye az egyéni olimpiai kvóta megszerzésére a C-csoportban. A C-csoport ranglistájának éléről az első két lovas minősülhet a jövő évi olimpiára. A kvótaszerzési időszak december 31-én zárul.

„Clover nagyon jó formában volt végig, ami nagyon fontos, a cross után sem volt fáradt. Hetven százaléka a pályának erdőben volt, nagyon sűrűn jöttek az ugrások a keskeny erdei utakon, mire felgyorsultál volna, már ott volt a következő forduló, majd az akadály. Kihasználták a természet adta lehetőségeket, patakon kellett átmenni, sokszor világosból sötétbe kellett begaloppozni, az ugrásokból sok sima natúr színű volt, így még jobban belesimultak a környezetbe. Nagyon kellett figyelni még az üresjáratokban is, érdekes volt, nekem tetszett. Időben sajnos nem sikerült beérkezni most – hozzátenném senkinek sem – de inkább bevállaltam, mert nem akartam, hogy esetleg gond legyen” – összegezte tapasztalatait a versenyző a Lovasaink útja az olimpiára oldal kérésére.

A tereppályát most Te is végigkövetheted Lara Liedekerke-Meier kobakkamerás felvételének köszönhetően:

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára, MTI
Kép forrása: Lovasaink útja az olimpiára

Kapcsolódó cikkek
Kommentek