Megszerezte első olimpiai MER minősülését Kaizinger Balázs és Clover

Kaizinger T Holbecher 1200

Három magyar lovas indult az elmúlt hétvégén a Strzegom Horse Trials versenyen, ahol a CCI4*-S kategória olimpiai MER minősítő is volt. Kaizinger Balázs két NLSF tulajdonú lóval versenyzett. Clover 15-tel a rendkívül erős, 43 indulót számláló mezőnyben a 13. helyen végeztek és megszerezték első olimpiai MER minősülésüket.

Kaizinger Balázs NLSF lovastusa versenyző CCI4*-S kategóriában Clover 15, CCI3*-S-ben pedig Herr Cooles Classico nyergében indult. Díjlovaglásban remek teljesítményt mutatott be CCI4*-S kategóriában Cloverrel, 62.98 ponttal zártak és a 24. helyről várták a folytatást. Herr Cooles Classico eredménye 58,64 lett. Cloverral a díjugrató és a cross pályát is ugyanazon a napon teljesítették, a díjugratást hiba nélkül és a 13. helyen végeztek. Herr Cooles Classicónak a terep a legerősebb száma, a vártaknak megfelelően kiválóan teljesített, végig komolyan és hezitálás nélkül ugrott. A díjugratást egy verőhibával zárta.

Kaizinger Balázs Lovasaink útja az olimpiára oldal kérésére a következőképp értékelte a versenyt:

„Cloverrel CCI4*-S kategóriában versenyeztünk. Jól teljesített a négyszögben, bár nem indultunk jól, mert kilenc másodperccel később kezdtem el a programot, így két hibapontot kaptam pluszban. Véleményem szerint szigorú volt a pontozás, de az erős mezőny miatt ez érthető volt. Díjugratásban nagyon sokat javult Clover, meg vagyok vele elégedve, remek hibátlan pályát produkált. Terepen új zablát próbáltunk és úgy néz ki, megtaláltam a neki megfelelőt. Összességében meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel.

Herr Cooloes Classico díjlovaglásban 58,62 százalékot teljesített, nyilván ez elég gyenge produkció, de érzem a fejlődést a kezdetekhez képest. Díjugratásban leütöttem az utolsó akadályt, de jól ugrott, jó érzés volt. A terepen bomba formában, komolyan és hezitálás nélkül teljesített mindent. 10 másodperccel előbb értünk be a célba. Ő ebben a legerősebb, ezt meg is mutatta, a díjugratásban is jó. A díjlovaglást pedig gyakoroljuk tovább, dolgozunk rajta otthon. Herr Cooles Classico fejlődik, év végén már CCI4*-L kategóriában fog versenyezni.”

A strzegomi versenyen Kaizinger Balázson kívül még két magyar lovas indult. Dr. Tuska Péter a CCI4*-S –ben Ben Bendegúzzal „teljesítménykényszer” nélkül versenyezhetett, hiszen a verseny sikeres teljesítése elegendő volt a boborówkai verseny indulási jogának megszerzéséhez. Ez sikerült is, páros a 37. helyen zárt, azonban Ben Bendegúz a terep utolsó előtti akadályán, a vizes kombinációban az elugrás után rosszul landolt és sérülést szenvedett.

Tóth Imre három lóval is indult a versenyen. CCI3*-S-ben Zypresse 8 nyergében a 20. helyen végzett. CCI1* intróban Cosmic de la Griotte nevű lovával a kilencedik, Lorado 34 nyergében a 13. lett a 35 indulóból. Lovaglására végig a megbízhatóság, a kiegyensúlyozottság, átgondoltság volt jellemző, mindhárom számban tudta hozni a lovai legjobbját megközelítő teljesítményt.

Forrás: Eventing.hu - Hungarian Eventing, Lovasaink útja az olimpiára
A borítóképen Kaizinger Balázs és Clover. A kép egy korábbi versenyen készült. Fotó: Tomas Holcbecher

Kapcsolódó cikkek
Kommentek