Kovács Roland a budapesti Grand Prix győztese

Kovacsroland nl gp og

Rekord hőséget és nyolc versenyszám során 177 rajtot tartogatott a Grand Prix utolsó napja a Nemzeti Lovardában.

A reggeli 100 centiméteres nyitott versenyszámot követően Hegedüs Kristóf és Vivaldi (Gyömrői Tövesmajor LE) vezették a tiszteletkört, a Borbás Ildikó – Rádiháza Hógolyó és Tóth Sebestyén – Carrera páros a második, illetve harmadik helyezett.

Mindössze hat induló volt a négyéves lovak stílusversenyében, itt 7,80 ponttal Heavenly Ophelia Z lett a győztes Nagy Sándorral. A ló származása Halfax Van Het Kluizebos × Carthago Z.

Időre, egyszeri összevetéssel zajlott az Amatőr Grand Prix 120 centiméteren 38 minősült lovassal. Az alappályát 15 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesítenie, így ők hajrázhattak a helyezésekért az összevetésben. A győzelmet a Varga Ménes GYLE lovasa, Tóth Boglárka szerezte meg Chaccobo nyergében.

Amatőr1
Tóth Boglárka - Chaccobo

Második Bozsóky Barnabás és Charlotte, harmadik Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc.

Bozsóki
Bozsóky Barnabás - Charlotte
Németh
Németh Viktória - Rádiháza Görögtánc

Az eredményhirdetésre szólított további lovasok: Varga Júlia – KH. Furiosa, Márki Zoltán – Diana By Boris, Van Doremalen Anna – Lembla, Vandlik Júlia – Kaline de Rosseignes, Régely Károly – Verducha, Kovács Noémi – Calinka de Bognár, Endrédi Tekla – Chupanadli “F”.

Szintén időre, egyszeri összevetéssel (az A szabály szerint) zajlott az EGO7 Gyermek GP 125 centiméteren. A 14 induló közül 12 teljesítette a pályát, és hatan vetettek össze a végső helyezésekért. Az összevetés rövidített pályáját már csak két lovas tudta hiba nélkül leküzdeni. A gyorsabban teljesítő Bodnár Annabell Ghandi-End nyergében (Némethy Bertalan Alapítvány) szerezte meg a győzelmet, második a Prosper LK párosa, Nagy Zsófia és Victory Blue PS, harmadik egy verőhibával Pichovszky Dalma és Prince of Persia szintén a Némethy Bertalan Alapítvány színeiben.

Gyermek1
Bodnár Annabell - Ghandi-End
Nagy zsófia
Nagy Zsófia - Victory Blue PS
Pichovszki
Pichovszky Dalma - Prince of Persia

A negyedik helyen zárt Krepcsik Lara és Ariosa.

A lovasoknak Abay Pál, a versenybíróság tagja, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Juhász László, az EGO7 Lovasbolt képviselője, a Tucci csizmák forgalmazója gratulált.

39 indulót láthatott a közönség a 135 centiméteres Moody Mares U25 GP során, az összevetésbe tíz páros került be. A rövidített pályán Alasztics Aliz és Messloubeta (ELIT Lovas Klub SE) teljesített a legjobban, bár Dömse Tamás és Jadine BMG csak néhány tized másodperccel szorult a második helyre.

U25 01
Alasztics Aliz - Messloubeta
Dömse
Dömse Tamás - Jadine BMG

Harmadik Kovács Roland és Quirinus 27.

Kovács
Kovács Roland - Quirinus 27

A további helyezettek: Gorzó Eszter – Arwen, Benedek Adél – La Digue 5, Bodnár Annabell – Identity, Kámán Nóra – Hedda, Kiss Lizanna – Cloé, Bencses Réka – Arania Z, Füzér Zsófi – Chiara.

A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság tagja, Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke és Sopronyi Réka, a Moody Mares Lovasbolt ügyvezetője gratulált.

A nap leginkább várt versenyszáma a 150 centiméteres Inter Horse Truck GP volt 28 minősült párossal. Karádi László pályája alaposan megdolgoztatta a lovasokat, mindössze öt versenyzőnek sikerült hibátlanul zárnia az alappályát, az összevetésben pedig hárman hibáztak közülük. Így a Grand Prix győztese Kovács Roland és Chachacha 2 (ELIT Lovas Klub SE), második pedig Szentirmai Péter és Express.

150 első
Kovács Roland - Chachacha 2
Szentirmai
Szentirmai Péter - Express

Harmadik az összevetésben egy verőhibával Vándor Zsófia és Quintus.

Vandor202308
Vándor Zsófia - Quintus

A szombati győztes páros, Dömse Tamás és Conquistador a negyedik helyen zárták a GP-t. Ötödik Burucs Borbála és Miami de Garder, hatodik a Krucsó Szabolcs – Chaccito páros.

17 lovas nevezett az utolsó előtti, 140 centiméteres versenyszámra. Kovács Henri The Flash nevű lova nevéhez méltóan egy villámgyors hibátlannal ragadta magához a győzelmet. Második a román színekben versenyző Zárug Gyula és Confidence, harmadik Babinszki László és Meru.

A 13 induló párost felvonultató 120 centiméteres versenyszámmal zárult a hétvége. A versenyszámot Stiedl Anna Blanka nyerte Conscience nevű lovával (Varga Ménes GYLE), második Nagy Vivien és Cornettaga PS (Fabiancsics Horses SE), harmadik a román színekben versenyző Barna Ilinka Coritaniával.

Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek