Nem múlhat el Széchenyi Emlékverseny ifj. Szabó Gábor győzelme nélkül

5 szabó bor T23 4989

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny a VIP, a Silver és a Gold Tour középdöntőjével folytatódott, valamint debütáltak a 120 centiméteren versenyző Bronze Tour versenyzői is. A pénteki nap utolsó és egyben legmagasabb versenyszámában pedig igazi maratoni versenyt láthatott a közönség, hiszen 61 páros állt rajthoz, hogy kvalifikálja magát a vasárnapi Nagydíjra.

Károly Mandula Kinga a leggyorsabb a VIP Tour második napján

A 110 centiméteren megrendezett VIP Tourban a korábban is helyezett párosok ismét az élmezőnyben végeztek, csupán a sorrend változott kissé. Most Károly Mandula Kinga volt a leggyorsabb, megelőzve az immár másodszorra is második helyen végző Nagy-Élő Zselykét. Nagyon szoros versenyben harmadik lett Nemes Dorka El Coronita nevű lovával, a holtversenyben negyedik helyen végző Szabó Virág és Petes Maja előtt. Hatodik pedig Krecskovszki Evelin lett Hárfával.

2 T23 2746
Károly Mandula Kinga - G.Zail

Babos Gréta a Bronze Tour legjobbja

A Bronze Tour első fordulóját Babos Gréta nyerte Timpex Inkával, egy másodperccel megelőzve a Quintanát lovagló Osztovits Pétert és Zárug Annamáriát. Negyedik lett Füzér Gábor, ötödik a gyermek Nemzetek Díja versenyeken eredményesen szereplő Hermann Zsófia, míg hatodik helyen Krucsó Szabolcs végzett Nordsternnel.

2 T23 3370
Babos Gréta - Timpex Inka

Mécs Emma duplázott U25-ben

Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályája nem okozott gondot hazai fiatal tehetségeinknek, így villámgyors pályákkal az öt legelőkelőbb helyezésnél is magyar lovasnak szólt a taps az eredményhirdetésen. Mécs Emma ráadásul duplázott, hiszen csütörtöki eredményét megismételve ismét a leggyorsabb volt PM Chaccerával. Második helyen végzett Kiss Lizanna és Cloé, megelőzve Janik Annát, Bosits Boglárkát és Jakab-Tóth Kornéliát.

3 mécs T23 3753

Tetemes fölénnyel Szuhai Rodrigo a Silver Tour leggyorsabbja

A Silver Tour 130 centiméteres kétfázisos versenyében 35 páros állt rajthoz, akik közül a mezőny több mint fele hiba nélkül teljesítette a pályát, így nagyon szoros eredmények születtek az élmezőnyben. Ez alól kivételt képzett a Szuhai család legifjabb tagja, Szuhai Rodrigo, aki több mint két másodpercet vert a mezőnyre, ezzel testvére után most ő is egy újabb győzelemmel gazdagodott a hétvégén. Második helyen végzett Kisgergely Kata Csenge Bizal VDL nevű lovával, megelőzve a szlovák színekben versenyző Andrej Hollyt. Negyedik helyen zárt a tegnapi nap folyamán is a helyezettek között végző Alasztics Aliz, a Horze Gym Carlssont lovagló Szotyori Nagy Kristóf, és a Convey-vel starthoz álló Fábiáncsics Gábor előtt.

3 T23 4257
Szuhai Rodrigo - Jayjay

Ifj. Szabó Gábor Nyerte A Gold Tour Középdöntőjét

A verseny 140 centiméteres magasságon folytatódott a Gold Tour második fordulójával, ami az utolsó lehetőséget jelentette a lovasok számára, hogy kvalifikálójának a vasárnapi kiemelt pénzdíjazású Grand Prix-re. 20 hibátlan lovaglás született a hétvége legnépesebb versenyszámában, amit elsőként ifj. Szabó Gábor tudott kivitelezni, aki nem csak precíz, de gyors is volt Filuchival, így sokáig vezette a versenyt. A verseny második felében viszont többen is megszorongatták a párost, sőt Dömse Tamás és Kovács Henri meg is előzte, így a harmadik helyre szorultak vissza. Viszont ifj. Szabó Gábornak hátra volt még egy lova, akivel kockáztatott, így szenzációs időeredményének köszönhetően ő vezette a nap utolsó tiszteletkörét Szombati Gábor lovával, Chacrinue-val. Az utolsóként rajthoz álló Mráz Tamás még be tudott érni a második helyre BN Silverrel, így harmadikra szorítva a fiatal lovas válogatott Dömse Tamást, negyedikre pedig Kovács Henrit saját tenyésztésű ménjével, Tambourinóval. Hatodik helyen pedig Czékus Zoltán ért célba Carundyval.

2 T23 5025
Ifj. Szabó Gábor - Chacrinue

A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek