Megkezdődött a harmadik GP forduló a Tattersallban

Kovacsh tamb og

A Nemzeti Lovardában zajlik a 2023-as szabadtéri díjugrató szezon harmadik Grand Prix fordulója.

A négynapos verseny csúcspontja a vasárnap délután megrendezésre kerülő Inter Horse Truck Grand Prix lesz, ahol 2,2 millió forint összdíjazásért versengenek majd a 150 centiméteres pályán a minősült lovasok egyszeri összevetéses elbírálással. Az amatőr mellett az Ego7 Gyermek és MoodyMares U25 nagydíjak is megrendezésre kerülnek, szombat délután pedig az 5 és 6 éves lovaknak rendeznek nagydíjakat. A pályaépítő Karádi László, a verseny főbírója Schlezák Melinda.

Az első versenynapon hat versenyszám várta a lovasokat.

31 lovas nevezett az első, 100 centiméteres, időre megrendezett versenyszámra. A győzelmet Vándor Zsófia tanítványa, Tubicsák Adrienn szerezte meg Chacca Lady SZ nyergében (FehérTáltos Lovas Egyesület). Vigh Letícia és Okaloosa csak néhány századmásodperces lemaradással csúszott a második helyre, harmadik Benedek Adél és Levante.

Szintén 100 centiméteren álltak rajthoz a 4 éves lovak. 8,10 stílusponttal az ifj. Máté István által lovagolt pej mén, Bombay végzett az élen. Második Nagy Sándor és Heavenly Ophelia Z, harmadik Hubai István és Chicco.

Negyven párost láthatott a közönség a 110 centiméteres nyitott versenyszámban. A leggyorsabb hibátlant a Tamás Csaba - Caillou 48 páros (Vighhorsesse) teljesítette 53,31 másodperccel, Hegedüs Kristóf és R - Quinny Chin Chin 54,65 másodperces időeredménnyel került a második helyre, harmadik Nemes Dorka és El Coronita.

Népes mezőny, negyven induló gyűlt össze az ötéves lovak versenyszámában. Az első két helyet két Kovács Henri által bemutatott ló szerezte meg. Első a Kannan apaságú Kanato IC 8,40 stílusponttal, a ló tenyésztője és tulajdonosa Czuczi István. Második 8,30 ponttal a Tambourino apaságú Talisman. A ló tulajdonosa Kiss Doris. Harmadik helyen zárt 8,10 pontos eredménnyel az ifj. Máté István által lovagolt pej kanca, Chloé Z.

Harminc alkalommal szólt az indítást jelző csengő a hatéves lovak versenyszámában. Itt 8,50 pont kellett a győzelemhez, ezt a Horváth Balázs által bemutatott Acteonnak ítélték oda a bírák. Az Actender apaságú pej herélt tenyésztője a Gestüt Lewitz, tulajdonosa a Szikriga Kft. Tátrai Blanka és R-Saripuszta Nancy (tulajdonos: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) 8,30 ponttal a második helyen zárt. Harmadik Kovács Henri és Rádiháza Nike, a párost a szezonban számos alkalommal láthatta már a közönség a tiszteletkörben.

62 lovas teljesítette a 120 centiméteres nyitott, EGO7 Gyermek és Amatőr GP kvalifikáció pályáját. A győzelem egy gyors hibátlannal a Prosper LK párosa, Wendler Zsófiáé és Diatroné lett. A második és harmadik helyet a DEAC színeiben versenyző Fábián Johanna szerezte meg Quantum 20, illetve Chabal TH nyergében.

Látványos versenyt ígért a 130 centiméteres nyitott versenyszám és Moody Mares U25 GP Kvalifikáció 73 induló párossal. 24 hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb Göttler Vilmos volt Jégvirággal, második az ifj. Szabó Gábor - Genius Conference, harmadik a Szép Krisztián - Vivant Van De Boss páros. A fiatal lovasok legjobbja ifj. Petrik Béla tanítványa, Magyar Balázs volt Miss Mary Soames "F" nyergében, őt a Kiss Maja - Agropoint Cojano és Moravszki Domonkos - Corno d'Oro párosok követték.

Pénteken hét versenyszám szerepelt a kiírásban.

120 centiméteren a nyitott kategóriában Göttler Vilmos és Jameela közel 11 másodperccel előzte meg a második helyezett Stiedl Anna Blanka – Conscience párost, harmadik további öt másodperces különbséggel Buza Patrik Zoltán és K-Sáripuszta Gerbera. Az alappályát csak a dobogós lovasoknak sikerült hibapont nélkül teljesíteniük.

Szintén 120 centiméteres magasságon zajlott az Ifjúsági Versenyszám és Ego7 Gyermek GP Kvalifikáció 35 páros részvételével. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám győztese Kovács Roland tanítványa, Krepcsik Lara és Hermitage De La Motte L (ELIT Lovas Klub SE). Pichovszky Dalma és Frits K csak néhány századmásodpercnyi lemaradással csúszott a második helyre. A versenyző másik lova, Casco PP nyergében a harmadik helyet is megszerezte.

Krepcsik
Krepcsik Lara - Hermitage De La Motte L

Szintén 120 centiméteres akadályok várták az Amatőr GP Kvalifikációban résztvevő 39 párost. A leggyorsabb hibátlant és ezzel együtt a győzelmet is Márki Zoltán és Diana By Boris (Pasaréti Honvéd Lovas SE) könyvelhette el, a további dobogós helyeket a Vandlik Júlia – Kaline de Rosseignes és Tóth Boglárka – Chaccobo párosok szerezték meg.

Márki
Márki Zoltán - Diana By Boris

Az ötéves lovak mezőnyében Búza Krisztián lovai teljesítettek a legjobban. Első a Diamant de Semilly apaságú pej mén, Apollon, második a Conor Pass apaságú Alaphilippe. Ifj. Máté István és Chloé Z ezúttal is a harmadik helyen zárt.

A hatéves lovak között tizedmásodpercek választották el az első és második helyezettet. 35,34 másodperces időeredménnyel első Kovács Henri és Rádiháza Nike (tenyésztő: Kabala-Ménes Kft., tulajdonos: Lukács Loránd), második Kovács Roland és Chabluerino, harmadik pedig Conccodello PSZ, szintén Kovács Roland lovaglásában.

130 centiméteres akadályok sorakoztak a pályán a 130 centiméteres Nyitott Versenyszám és Moody Mares U25 GP Kvalifikációban. A 76 induló páros közül végül 16 teljesítette hibátlanul a pályát. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámot Vándor Zsófia, a 2019-es magyar bajnok nyerte Chacco-Bella nyergében, mögötte Zárug Annamária végzett Firefly nevű lovával, majd ifj. Szabó Gábor és Let It Be Conferance következett.

A fiatal lovasok legjobbja ifj. Antal Péter volt Choral Symphony nyergében (Antal Tanya LSC), második Fábián Johanna és Quantum 20, harmadik Moravszki Domonkos és Corno d’Oro.

A nap fénypontja a 140 centiméteres magasságra kiírt Inter Horse Truck GP Kvalifikáció volt, ami az utolsó percekig izgalmas versenyt hozott. A negyvenötödikként induló Kovács Henri és Tambourino vette át és meg is tartotta a vezetést. A második helyen ifj. Szabó Gábornak és XIXO Borgiának szólt a taps, harmadik Vándor Zsófia és Quintus. A további helyezettek: Krucsó Szabolcs – Uripoint, Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, Krucsó Szabolcs – Chaccito, Magyar Balázs – Filuchi.

Kovács
Kovács Henri - Tambourino

Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek