A championoknak szólt a taps Bábolnán

Babolna montazs og

A júliusi kiskunhalasi forduló után a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén rendezték meg a 2023.évi Moody Mares Championátus második fordulóját. A kategóriagyőzteseket Urbán Zoltán állította a Riderline kamerája elé.

A Championátus legmagasabb pályája a felnőtt kategóriában épült, Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő 135 centiméteres akadályokkal várta a lovasokat. A felnőtt kategória aranyérmese a döntőben is hibátlanul lovagló Baumann Bori lett. A Prosper Lovasklub versenyzője G-Dia és Cym Carlsson S nevű lovaival 74 pontot gyűjtött össze a hat pálya során, így magabiztos előnnyel győzött.

Összevetések után tizenegy együttesből a Varga Balázs által vezetett Némethy Bertalan Régió I-es csapata lett a champion, akik a néhai neves magyar díjugrató, Somlay Tamás emlékére lovagoltak. A csapat tagjai: Varga Lili – Jailbird, Jakab Levente - Elzino, Krecskovszki Evelin - It’s All The Go, Szotyori Nagy Kristóf – Santorini.

Az amatőr lovasoké volt a legnépesebb mezőny, itt közel hatvan páros kezdte meg még Kiskunhalason championátust, és végül ebben a kategóriában is az utolsó pálya döntött. A 115 centiméteres alappályáját nyolc lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni, majd az összevetés után alakult ki a végső sorrend. Az aranyérmet Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, a Prosper Lovasklub színeiben lovagló Krecskovszki Evelin nyakába akasztották, aki It’s All The Go-val és Hárfával versenyezve 51 pontot gyűjtött össze.

Csak két lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni a 16-18 év közötti serdülő A kategória 125 centiméteres döntőjét, ami alaposan átrendezte a korábbi pozíciókat. A győzelmet Lóránt Attila tanítványa, a Pasaréti Honvéd lovasa, Horváth Lili szerezte meg a rutinos Ploona nyergében 56 ponttal.

A póniknál Varga Zoltán tanítványai, a Varga ménes versenyzői dominálják a versenyeket.

Riderline videók: Urbán Zoltán
Fotók: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek