Szotyori Nagy Kristóf a korlátugratás új magyar rekordere

Szotyorink 1200

A kiskunhalasi Hirling József Lovaspark füves arénájában szerda délután rendezték a Városi Nagydíjat, ami ezúttal korlátugratás versenyszám volt. Izgalmas versenyt láthatott a nagy számú közönség, hiszen mind a nyolc induló a harmadik felállításig versenyben volt. A versenyszám érdekessége, hogy hat szürke ló állt starthoz.

Az egymillió forint összdíjazású versenyszám és a bronz huszár szobor nyertese Burucs Borbála lett, aki saját tenyésztésű ménjével, Miami De Garderrel egyedüliként teljesítette a 190 centiméteres magasságot.

Kkhalas 20240501 1
Kkhalas 20240501 3

Második helyen holtversenyben végzett a Füzér Gábor - King Cornet PGO és Szotyori Nagy Kristóf – Chachacha páros, akik 180 centiméteres magasságot ugrattak hibátlanul.

A versenyszám után rekordkísérlet következett, ahol Karádi László nemzetközi pályaépítő és Kunné Fekete Alexandra, zsűri elnök által hitelesített magasság már 195 centiméter lett. Az eddigi 193 centiméteres csúcsot 2011-ben a Nemzeti Vágtán és a Papp László Sportarénában Burucs Borbála állította fel Lagarderrel.

A csúcskísérletnél Burucs Borbála Miami De Garderrel nyolc hibaponttal végzett. A Prosper Lovasklub versenyzője, Szotyori Nagy Kristóf a Chacco-Blue apaságú, szürke Chachachával hiba nélkül teljesítette a négy akadályt, így 2024. május 1-től 195 centiméter a hivatalos magyar korlátugrató rekord.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Katusné Gudmon Kata

Kapcsolódó cikk
Kommentek