Közel 1800 látogató az Állatorvostudományi Egyetem lovas programjain a Múzeumok Éjszakáján

Muzej2023 ATE og

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényéhez idén 13. alkalommal csatlakozott az Állatorvostudományi Egyetem. A Múzeumok Éjszakája programsorozat idei „Trendben vagyunk” tematikájához igazodva, a múló, visszatérő és örök trendek jegyében az egyetem a lovak köré csoportosította előadásait és látványos bemutatóit.

Az István utcai campusra érkezők most is rengeteg állatot ismerhettek meg közelebbről, Liana póni és Plútó bárány abszolút közönségkedvenccé váltak. Nagy érdeklődés övezte a patkolókovácsok, valamint a huszárok bemutatóit is. Az előadásokon arra is választ kaphattak a jelenlévők, hogy mit csinál egy állatorvos, legyen szó a fogorvoslásról vagy a belgyógyászatról.

Kiemelt program volt prof. dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Anatómiai és Szövettani Tanszék tanszékvezető tanára, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke két előadása. A Nemzeti kincsünk a ló, valamint az egyedi, Élő anatómia nem csak a látogatók, de a hallgatók és az egyetem tanárainak körében is ismét nagy sikert aratott.

A lovak patkolásával és pataápolásával a Magyar Patkolókovácsok Egyesületének képviseletében Borbély Balázs, Mánomics Tamás és Ormándi Zsolt ismertették meg a látogatókat. A két harminc perces bemutató alatt először az egyik huszárló elülső, majd hátulsó lábait patkolták meg. A legszerencséebb gyerekek egy-egy patkót is hazavihettek.

Muzej2023 ATE

Forrás: Állatorvostudományi Egyetem
Fotók: Horváth Anikó – Fényfotó, Balázs Gusztáv

Kapcsolódó cikk
Kommentek