Nemzetek Díja győztes a magyar fiatal lovas válogatott Csehországban

Cseho3

A húsvéti olaszországi CSIO után ezúttal a Prága melletti Zduchovicében versenyzik a díjugrató utánpótlás válogatott. A négynapos versenyen a gyermek és ifjúsági csapat a maximális tíz fővel, míg a fiatal lovasok hárman képviselik a piros-fehér-zöld színeket, csapatot Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány vezeti.

Második helyen a gyermek válogatott

Péntek délelőtt rendezték meg az utánpótlás CSIO-n gyermekek Nemzetek Díját. A kétfordulós, 125 centiméteres versenyszámban hat ország válogatottja állt starthoz. A magyar csapat az első fordulóban négy hibaponttal fordult, majd a másodikban körben hibátlan teljesítménnyel, összesítve négy hibaponttal az ezüstérmes helyen végzett. A csapatból Krepcsik Lara Hermitage De La Motte nyergében, valamit Bodnár Annabell Comedy Starral dupla hibátlant tudott lovagolni, Pichovszky Dalma Frits K nevű lovával és Hegedűs Laura Lili Clintusszal segítették még a csapatot az előkelő második helyre.

A győzelmet a házigazda csehek szerezték meg, harmadik helyen az olaszok, mögöttük a dánok, lengyelek és a németek végeztek.

Cseho1

Csapatban negyedik hely az ifjúsági Nemzetek Díjában

Nyolc négy fős válogatott állt starthoz a csehországi CSIO ifjúsági korosztályának Nemezetek Díjában. A magyar csapat a két forduló után tíz hibapontos teljesítménnyel zárta a 140 centiméteres, kétfordulós versenyszámot. A magyar csapatban Kiss Maja Agropoint Cojanóval, Kiss Lizanna Cloéval, Tavasi Eszter Chavoltusszal és Pataki Anna Klára Je T’ Aim nevű lovával versenyzett. A különítmény a győztes olasz, a második helyezett cseh és a kilenc hibapontos német csapattól egy hibaponttal lemaradva az előkelő negyedik helyen végzett.

A Nemzetek Díja mellett rendezett egyéni versenyszámban magyar győzelem született, a harmincegy indulós mezőnyben a leggyorsabb hibátlan teljesítményt Németh István tanítványa, Bódai Hanna és Cash mutatta be.

Cseho2

Nemzetek Díja győzelem a fiatal lovas korosztályban

A péntek délután rendezett 145 centiméteres, kétfordulós Nemzetek Díjában a magyar válogatott nyolc hibaponttal fordult rá a második körre. Az ellenfelek – németek, dánok, olaszok, svájciak lengyelek, csehek – rendre hibáztak, míg a magyar lovasok csodálatos hibátlanokat lovagolva, nulla hibaponttal zárták a második felvonást.

A magyar fiatal lovas válogatottból Németh István tanítványa, Simicska Anna Hamanta B-vel két gyönyörű hibátlant lovagolt. Lóránt Attila lovasa, Csetényi Lea Hámorral az első körben teljesített hibátlan után a második körben egy érdekes helyzetbe kerülve a tizenegyes számú okszernél a középső rudat verte, ami a szabályok szerint nem hiba, így a 19 éves lovas is értékes dupla hibátlannal teljesített. Janik Attila tanítványa, Csibi Zsófia Voodoo Fire nyergében egy nyolc hibapontos és egy hibátlan pályát ment, Takács Petra Kaffino By Borisszal teljesítette mindkét fordulót.

A számolgatások nyolc hibapontos összteljesítménnyel a magyar díjugrató fiatal lovas válogatott állhatott fel a dobogó tetejére és a tiszteletükre szólhatott a magyar himnusz.

Cseho3

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek