Távlovasok: tanulnunk kell a csapatmunkát

Fekete Patricia FEIL Iz Gregg

Abu Dhabiban 36 nemzet 117 ló-lovas párosa és 23 csapat küzdött meg a távlovas világbajnoki címért februárban, köztük öt magyar lovas is. Fekete Patrícia és Gazal XXII-4 (Zizi) 19., Szösz Letícia pedig a 22. helyen ért célba. A világbajnokság tapasztalatait Fekete Róbert szövetségi kapitány foglalta össze:

Lezajlott a tavalyi évről az ideire elhalasztott Felnőtt Távlovas Világbajnokság az Egyesült Arab Emirátusokbeli Boutheebben. Egy szinte teljesen új összetételű fiatal magyar csapat állt rajthoz, amiben négy újonc ló és három újonc lovas indult.

Nagyon kemény sivatagi verseny volt. Sok, ebben a sportban erős nemzet is elvérzett. A mi öt lovasunkból az a két fiatal, de már tapasztalt versenyzőnk fejezte be a versenyt, akik már kellő rutint szereztek a sivatagi lovaglásban: Fekete Patrícia és Szösz Letícia. Lovaik, Gazal Zizi és Koheilan Szilaj fantasztikus teljesítményt nyújtottak.

Mihók Orchidea is teljesítette a 160 kilométert, de az utolsó kapuban kizárták. Kevésen múlt. Őszintén sajnálom, megérdemelte volna a sikeres befejezést.

Két lovasunk, Marcsó Zsófia és Gosztolai Zsanett a második, illetve az első körben kiestek, így a csapateredmény elszállt.

Tanulságos verseny volt.

A csapatmunkát tanulnunk kell. Nem könnyű ez, hiszen ritkán tudunk csapatot kiállítani. Mindenkinek, a lovasoknak, segítőknek egyaránt hiányzik a tapasztalat, hogyan is kellene ezt csinálni. De összességében elégedett vagyok. Ez egy ígéretes magyar csapat, de még sokat kell csiszolódniuk. Meg kell tanulniuk csapatban gondolkodni, segíteni egymást, bízni a másikban.

Gratulálok minden csapattagnak és az összes segítőnek, kívánok további sikeres versenyzést.

Szeretném megköszönni a két csapatsegítő, dr. Varga Katalin és dr. Maza Norbert munkáját a versenyen.

Forrás: Magyar Lovas Szövetség Távlovagló- és Távhajtó Szakág
Fotó: FEI/ Liz Gregg

Kapcsolódó cikkek
Kommentek