Európa-bajnokságon az U25 és fiatal díjlovasok

Dijlovaseb 2024 og

A héten Ausztriában, St.Margarethenben zajlik az U25 és fiatal lovasok Díjlovagló Európa-bajnoksága.

Magyar indulók a fiatal lovas korosztályban:

  • Dicső Mira – Havana
  • Felvinczi Lilla - Bonjour Majlund
  • Kis Rebeka - Leopold
  • Richter Antonia - Fior Da Liso.

U25:

  • Gyorsok Luca - Ayrton Senna v/d Wannahoeve
  • Makk Dorka - Fulrike Utica

Az első versenynapon négy magyar páros mutatkozott be a kontinensviadalon. A fiatal lovas kategóriában Kis Rebeka a rutinos Leopolddal 66%-ot lovagolt, a Dicső Mira - Havana páros 66,029%-ot kapott. Teljesítményükkel a 15. és 16. helyen álltak. Az U25 kategóriában Gyorsok Luca Ayrton Sennával 64,647%, míg Makk Dorka Fulrike Uticával 64,735%- ot kapott, amivel a 16. és 17. pozíciókat szerezték meg.

Az U25 és fiatal lovasok csapatversenyének napján két magyar páros lovagolt a négyszögbe. Felvinczi Lilla egyéni legjobb 67,353%-ot, míg Richter Antonia 65,588 %-ot lovagolt. A csapatversenyben a 12. helyen végzett a magyar különítmény. A németek mindkét korosztályban megnyerték a csapatversenyt.

Az Eb az egyéni versennyel folytatódott:

A Kis Rebeka - Leopold páros az egyéni feladat első napján egy szép korrekt programmal 66,294%-ot lovagolt Leo hetedik, egyben utolsó Európa-bajnokságán.

Az U25 kategóriában Makk Dorka - Fulrike Uticával egy szép, harmonikus programmal, de sajnos hibákkal az ugrásváltásban 62.82%-ot ért el az egyéni versenyszámban.

A Dicső Mira - Havana páros egy nagyon elegáns programmal 67,676%-ot kapott, mindössze másfél százalékkal maradt le a döntőről.

Felvinczi Lilla és Bonjour Majlund programját 65,765%-ra értékelték a bírák.

Richter Antoniát az egyéni feladatból vissza kellett léptetni, mert kórházba került. Szerencsére már jobban érzi magát, de a csapatverseny után számára véget ért az EB.

Az U25 kategóriában Gyorsok Luca a nagymértékű lehűlés miatt frissebb Sennával technikai hibákat vétve 60,923%-ot lovagolt.

Forrás és fotó: Díjlovagló Szakbizottság

Kommentek