Ezüstérmes a magyar junior csapat Stadl Paura-ban

Lovastorna stadlp 1200

A május 9-13 között Stadl Paura-ban megrendezett nemzetközi lovastorna versenyen egyéni és csapat számokban is indultak magyar lovastornászok.

Az első napon Gyombolai Szonja mutatkozott be Ács Kornélia futószárazóval Rádiháza Horka hátán. Célja az volt, hogy egyéni junior 1* kategóriában megszerezze a 2* kvalifikációhoz szükséges 6.5 pontot. Két nagyon szép gyakorlattal nem csak a kvalifikációt szerezte meg, hanem az előkelő negyedik helyet is a 39 induló között.

A verseny a kétcsillagos versenyszámokkal folytatódott. A junior mezőnyben Szász Janka és Radák Mira Luca, a young kategóriában Hutton Florencia startolt.

Luca az osztrák Dicaprio hátán Maria Lehrmann futószárazásával szép kötelező gyakorlatot mutatott be, ami ebben a hatalmas mezőnyben a 24. helyre volt elég. Ugyan kűrjével sikerült hat helyet előrébb lépnie, ez most sajnos nem volt elég a döntőhöz, így a 18. helyen zárt.

Szász Janka ezen a versenyen új lóval próbált szerencsét. Luki du Soufflet nem volt a legjobb formában, így a versenyzőnek ez a szereplés nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Összesítésben a 36. helyen zárt.

Hutton Florencia szintén Lukival indult és sajnos a kötelezők után fel kellett adnia a versenyt, így nem tudta bemutatni technikai és szabadon választott kűrjét.

Szintén kétcsillagos versenyszámban startolt a Sóskúti Manók junior csapata. Szép magabiztos kötelező gyakorlatot és egy jó kűrt mutattak be az első fordulóban, amivel a negyedik helyre kerültek. A döntőben sikerült túlszárnyalni az előző napi teljesítményüket és ezzel összesítésben a dobogó második fokára állhattak fel.

Forrás: Lovastorna Szakág
Fotó: Julian Spilker

Kapcsolódó cikkek
Kommentek