Lázár Zoltán és Dani Marcell nyerte a háromcsillagos világkupát a Kincsem Parkban

Fogat kp 2024 og

Forró nyári meleg várta a versenyzőket és lovakat az Axiál – Nemzetközi Fogathajtóversenyen a Kincsem Parkban. Közel negyven fogat és 150 ló vette birtokba a lóversenypályát.

A négyesek a hűvös, nagy galoppos kőistállókba kerültek elhelyezésre, míg a kettes- és egyesfogathajtók a versenypályához közeli szellős, angol bokszokba költöztek be.

A verseny a pénteki díjhajtással kezdődött, ahol a négyesek mezőnyében a Lázár, Dobrovitz, Váczi István sorrend alakult ki. A kettesek háromcsillagos versenyszámában Dani Marcell volt a legjobb. Mint később kiderült, a maraton és az akadályhajtás után is megtartották vezető pozíciójukat, így az összetett versenyt is megnyerték. Lázár mindhárom versenyszámban győzött, míg a ketteseknél a terepen Császár Ákos fogata volt ellenállhatatlan.

A vasárnapi akadályhajtás pályája a közelgő világbajnokság színvonalát idézte mind nehézségében, mind az alapidő tekintetében. A zárónapon csupán egyetlen hibátlan pályát látott a szépszámú közönség, amit nagy tapssal díjazott. A szilvásváradiak versenyzője, Dani Marcell utolsóként indulva nyomás alatt nyújtott világszínvonalú teljesítményt.

A négyesek számára ez a verseny volt az utolsó nagy erőfelmérés a szeptemberi szilvásváradi világbajnokság előtt. A rendező település versenyzőinek alakul a formája, hiszen Váczi István a második, ifj. Galbács Ferenc a harmadik helyen végzett. A többi kategóriában Kun Andrea, Dobrovitz András és Némedi István zárta az élen a versenyt.

Részletes eredménylisták »

Szöveg: Krebs András
Borítókép: Hungary Foto/ Horváth Attila
Képgaléria: BNDK, Nemzetközi Fogathajtó Verseny, Kincsem Park

Kapcsolódó cikk
Kommentek