Juhász Péter bronzérmes a fogathajtók utánpótlás Európa-bajnokságán

Selestat og

A fogathajtók utánpótlás Európa-bajnoksága idén a franciaországi Selestatban zajlott, ahol három kategóriában hét versenyző képviselte hazánkat.

  • Gyermek kategória: Jámbor Blanka, Juhász Bertold, Majthényi Panna, Nagy Vanessza
  • Junior kategória: Farkas Fanni, Juhász Péter
  • Fiatal hajtó kategória: Görög Gábor
  • Csapatvezető: Fülöpné Mátyus Zsuzsanna

A gyermek póni egyesfogat kategória díjhajtásban a legjobb magyar versenyző Jámbor Blanka Ágnes lett, aki az ötödik helyen zárt 53.44 hibapontos díjhajtást bemutatva. Nagy Vanessza egyéni indulóként a 17., Majthényi Panna (csapattag) a 26., míg Juhász Bertold (egyéni induló) a 28. helyen fejezte be az első versenyszámot a harminc fős mezőnyben. Juhász Péter a junior póni kettesfogatok között a harmadik helyen zárta a díjhajtást, míg a fiatal hajtók között induló Görög Gábor nyolcadik lett. Miután Farkas Fanni is eredményesen szerepelt a junior póni egyesfogatok között (17. hely - 62.08 hibapont), a díjhajtás után a magyar csapat a hatodik helyen állt a tizenegy nemzetet felvonultató mezőnyben.

Juhász Péter fantasztikus teljesítménnyel a díjhajtás után a maratont is a harmadik helyen zárta. A gyermek póni egyesfogat kategória népes mezőnyében Jámbor Blanka Ágnes volt a maratonhajtás során elért hetedik helyével a legjobb magyar, aki az előkelő ötödik helyről várta az akadályhajtást. Nagy Vanessza a 24., Majthényi Panna a 25., Juhász Bertold a 28. volt a gyermekek között. Farkas Fanni a junior póni egyesek között a 21. helyen állt két szám után. A fiatal hajtók egyesfogat kategóriájában Görög Gábor a hetedik helyen állt a díj- és maratonhajtás után. Mindez azt jelentette, hogy két versenyszám után a hatodik helyről várta a folytatást a magyar válogatott.

Juhász Péternek az utolsó versenyszámban is sikerült megőriznie pozícióját, így a junior póni kettesfogatok mezőnyében a bronzérmet szerezte meg az összesítésben.

Juhasz Peter Selestat2021

Jámbor Blanka fantasztikus eredménnyel a negyedik helyen zárt a harminc fős gyermek kategória mezőnyében.

Jambor Blanka

A csapatversenyben hazánk a hatodik helyen végzett.

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság
Fotó: Gáspár Szilvia és Vida-Szűcs István

Kapcsolódó cikk
Kommentek