Lesz Európai Lovasjátékok Budapesten? A FEI előtt a döntés

Lovaspalya Kilatas1200

Utolsó etapjába lépett a budapesti rendezésű Európai Lovasjátékok pályázata: a háromtagú magyar különítmény a FEI székházában is bemutatta a 2021-es nagyszabású rendezvény terveit.

Amennyiben hazánk nyeri el az Európai Lovasjátékok rendezési jogát, a 2021-es Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódó esemény öt szakág lovasait fogadhatja majd. A Kincsem Parkban a díjugrató, díjlovagló és négyesfogathajtó Európa-bajnokság, a Nemzeti Lovardában pedig a lovastorna és a para-díjlovaglás kontinensviadal zajlik majd a tervek szerint.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) képviselői március 19-én látogattak el Budapestre, hogy személyesen is megtekintsék azokat a létesítményeket, amelyek otthont adhatnak az érintett öt szakág versenyeinek, illetve az őket kiszolgáló infrastruktúrának. Majd a projektet március 29-én Lausanne-ban, a FEI székházában, az érintett öt szakág vezetői előtt is bemutatta a magyar különítmény: Stróbl Dorottya, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára, dr. Jármy Miklós, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja, valamint Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó és sportszakember.

A FEI döntése június 20-ára várható.

A magyar lovasok közül elsőként a Riderline olvasói láthatják az Európai Lovasjátékok rendezési jogáért kiírt pályázathoz készült kisfilmet:

Fotó: FEI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek