Kaizinger Balázs Herr Cooles Classicóval indulhat az olimpián

Kaizinger Classico Sopot 1200

Kaizinger Balázs ezen a hétvégén Sopotban versenyzett, hogy teljesítse az olimpia előtti kötelező hosszú négycsillagos versenyét Cloverrel és Herr Cooles Classicóval. Az olimpiai minősülést Classicóval sikerült megszereznie.

A díjlovaglás után a kilencedik helyen állt Cloverrel (35,6 pont), Herr Cooles Classicóval 43,5pontot ért el.

"Bár a pontokon nem látszódik, de Herr Cooles Classicóval nagyon meg vagyok elégedve. … A ló szerintem sokat javult, kondícióban, mindenben rendben van.

Cloverrel jelenleg a 9. helyen állok, teljesítményünk a mai nap 35,6 hibapont. Ez a második versenye idén, a tavalyi évet alapul véve ő most úgy megy, mint három évvel ezelőtt, nyugodt, kiegyensúlyozott volt az állapota. Tavaly egy verseny kivételével mindenhol fel akart robbanni a négyszögben, feszültebb volt" – mondta el a versenyző a Lovasaink útja az olimpiára oldal kérdéseire válaszolva.

A 25 akadályból álló hosszú négy csillagos pálya benne kilenc kombinációval és rengeteg széles oxerral feladta a leckét a versenyzőknek. Kaizinger Balázs mindkét lovával hibátlanul teljesítette az akadályokat, némi időbüntetést kapott csak. Ezzel a teljesítménnyel ezt a részfeladatot is sikeresen kipipálhatják, a feltétel sikerült Clovernek és Classicónak is a kvalifikációhoz, de még volt a díjugrató feladat.

Kaizinger Balázs Cloverrel 10,14-es idővel 5,5 pontot, Herr Cooles Classico 10,13-as idővel 4,8 pontot kapott. Mindkét ló kiváló formában ugrott végig a pálya folyamán. fantasztikusan

„Herr Cooles Classicoval kezdtem, második indulók voltunk. Nagyon jó formában volt, minden úgy történt, ahogy pályabejáráskor megbeszéltük. …

Clover pályája teljesen sallangmentes volt, mint a doxaóra, úgy csinálta a feladatokat. Nem tudom túlságosan részletezni, mert tényleg minden úgy sikerült, ahogy megbeszéltük, minden feladatot tökéletesen oldott meg, vezethető volt, jól galoppozott. Nagyon jó érzés volt. …

Elégedett vagyok mindkét lovammal, igazán beleadtak minden és ami nagyon fontos, minden a tervezetteknek megfelelően történt”- nyilatkozta Kaizinger Balázs.

Kaizinger Balázs Herr Cooles Classicoval kvalifikálódott az olimpiára

Az utolsó napon a díjugratásé volt a főszerep. Balázs és Classico elsőként indultak, kettő verőhibával fejezték be a pályát. Ezzel sikerült a cél, a páros megszerezte az olimpiai kvalifikációt.

„Herr Cooles Classicóval megvan az olimpiai kvalifikációnk, teljesítettük a követelményeket. Neki ez volt az első ilyen hosszú négycsillagos versenye, meg vagyok vele elégedve. A díjugrató pálya kellően technikás volt és a magassággal sem spóroltak. A tegnapi terep körülbelül nyolcvan százaléka két méter széles asztalokból, „MIM” oxerekből állt, megkérdezte a lovakat, Classico is kiugrotta magát kicsit, ezt az ugrópályán lehetett érzékelni, de becsülettel helytállt. Kettő verőhibát vétettünk az egyik az enyém volt, nem figyeltem eléggé. Most pihenő és vele még Luhmühlenben fogok menni egyet rövid négy csillagon, cél a rutinszerzés. A németek olimpiai válogatóversenye ott lesz, szóval nem kell félni attól, hogy könnyűre lesz építve. Clover a második kondícióvizsgán nem felelt meg. Nincs gond, jól néz ki, jó formában is volt, ez most így jött ki, a biztonság kedvéért kap egy komplett orvosi kivizsgálást, valószínűleg vele még megyünk Kronenbergbe, de ez még képlékeny.

Most pihenő és nemsokára folytatjuk a munkát.”

Doerfer Noémi eredményei alapján tartalékként szerepel az előzetes olimpiai nevezésben, így neki is szükséges volt a „MER” minősülés, ami ezen a versenyen sikerült is mindkét lovával (Piltown Harry és Crystal Barney), akikkel először teljesítette ezt a kategóriát.

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára
Fotó: Aleksandra Ziętak Fotografia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek