Kovács Roland mindent vitt Balatonvilágoson

Kovacsroland bevilagos24 og

A 2024. évi szabadtéri versenyszezon negyedik országos minősítő versenyét Balatonvilágoson a Pulai Lovascentrumban rendezték meg. A fő versenyszám vasárnap délután az Inter Horse Truck nagydíja volt 145 centiméteren.

Balatonvilágosi országos minősítő verseny pályaépítője Németh Zoltán, a versenybíróság elnöke Pataki-Csete Dorottya, versenyigazgató ifj. Kövy András volt, a stíluspontokat Abay Pál osztotta.

Memphis nyerte az ötéves lovak nagydíját

Az ötéves nagydíjával kezdődött a kiemelt versenyszámok sorozata, ahol a szezon eddigi legtöbb indulója, huszonhét fiatal ló állt starthoz. A leggyorsabb hibátlant nyergében gazdájával, Zárug Gyulával Memphis érte el. Második helyen Szombati Gábor szürke Cancunja végzett a Molnár János SE lovasával, ifj. Petrik Bélával, harmadik a Molnár Ferenc által tenyésztett Chaker és Burucs Barna. További helyezettek: negyedik Hugyecz Pál Chac Boy’s Diary SZ-e Zárug Gyulával, ötödik a Kentaur Lovas Egylet párosa, Clerqio Van’T Langeveled és Dér Tibor, hatodik Commerce De Bitho Z és Zárug Annamária.

Memphis

Ádám Boglárkáé az amatőr nagydíj

Az év negyedik amatőr nagydíjában huszonkét páros állt starthoz. Öten tudták hibátlanul lelovagolni a tizenegy számozott akadályból álló pályát. A leggyorsabb hibátlant Szikszai Lajos tanítványa, a Rajkai Lovas Egyesület színeiben versenyző Ádám Boglárka lovagolta Mandalával, így övé lett a Sportlótáp.net által támogatott amatőr nagydíj. A 120-125 centiméter magasságra kiírt versenyszámban a második helyen az idén nagyon eredményesen lovagló Gál Balázs Milán végzett a sárga Emerald De Revellel (Csilló Lovas Egyesület), megelőzve Füzér Flóra tanítványát, Kasi Kírát és Can Do It-et. További helyezettek: Hauk Zsófia – Bora, Kalmár Zoé – Clarity, Rajnai Csilla - Fair.

Adamboglarka

Nersinaa a legjobb hatéves ló

Tizenhatan álltak starthoz a hatéves lovak Hofmag által támogatott nagydíjában. Az alappályán mindösszesen két ló tudott nulla hibaponttal célba érni. Az összevetés első indulója, Kovács Roland a Jenssen VDL apaságú Nersinaa nyergében hibátlanul teljesített. Második helyen a magyar tenyésztésű Sólyomszem Csacsacsa végzett tulajdonosával, illetve lovasával, Bandi Barbarával. Harmadik helyen Hugyecz Pál lova, La Esterelle VD Z nevű lova zárt, az alappályán Buza Patrik Zoltánnal időtúllépést kapott. Negyedik Ramses SJ Bandi Zsanettel, ötödik Million Rose Kiss Lizannával, hatodik K2 nyergében Burucs Barna.

Az eredményhirdetésénél Kerekes Ágnes gratulált a lovasoknak a Hofmag képviseletében, Abay Pál a versenybíróság részéről és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke.

Nersinaa

Nagy Nóra Jázminé az Ego7 gyermek nagydíj

Színvonalas versenyt hozott az EGO7 által támogatott gyermek nagydíj Balatonvilágoson. Három lovas tudott hibátlanul lovagolni az alappályán. Az összevetés első indulójaként Füzér Gábor tanítványa, a kiskunhalasi Nagy Nóra Jázmin volt az egyetlen nulla hibapontos, így neki gratulálhatott elsőként Pataki-Csete Dorottya, a versenybíróság elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Juhász László, az Ego7 magyarországi képviselője.

A leggyorsabb időeredményt az összevetésben a Prosper Lovasklub lovasa, Juhász Léda érte el Rádiháza Generálissal, a páros egy meredeket leverve négy hibaponttal ért célba, míg harmadik a Táltos Lovas Baráti Kör egyesület versenyzője, Jancsó Jázmin és PM Balouvelle. Szikszai Lajos tanítványa, Nitsmann Gréta végzett a negyedik és hatodik helyen Ardzsentával és Viva Chaccóval, ötödik Zárug Gyula tanítványa, a rutinos Claudius és Tóth Sebestyén.

Nnorajazmin

Kovács Rolandról szólt a vasárnap

Az Inter Horse Truck felnőtt nagydíjában, ahol a lovasoknak 145 centiméteres alappályát kellett lelovagolniuk, mindösszesen két hibátlan lovaglás született. A kétmillió forintos összdíjazású versenyszámban a győzelmet második összevetőként az Elit lovasklub lovasa, Kovács Roland szerezte meg Chablis nyergében. A badacsonyi Mráz Tamás lett a második Lavante T-vel. A további helyezéseket a négy hibapontos lovasok között az időeredmény döntötte el. Harmadik Burucs Borbála Miami De Garderrel, negyedik Simicska Anna és Carundy, ötödik Horváth Balázs és Cornetto Du Lys, hatodik a pénteki győztes, Szentirmai Péter.

Az Inter Horse Truck nagydíj előtt rendezték meg a MoodyMares Lovasbolt támogatásával az U25-ös korosztály nagydíját is. A versenyszámban hat lovas jutott be az összevetésbe, végül itt is Kovács Roland lett az első, aki már szombaton a Lovassport Kft. Casallandia PS-ével is nyert két számot.

A MoodyMares Lovasbolt másodiknak járó díját Bumerang SZ nyergében Kiss Lizanna vihette haza Mórahalomra. Harmadik lett a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa, Jármy Tibor JB Zenittel, negyedik a Buza Patrik Zoltán - Virginia R páros, ötödik, Németh István tanítványa, Nagy Evelin és Montague, hatodik Message Me PSZ nyergében Alasztics Aliz.

Kovacsroland bevilagos24

Az országos minősítő versenyek sorozata Kecskeméten augusztus 8-11. között folytatódik.

Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek