Lukács Loren győzött 140 centiméteren a Nemzeti Lovardában

Lukacs Loren 0824 1200

Tíz versenyszám maradt szombatra, a verseny utolsó napjára. A lovasok kihasználták a versenyhétvége első két, kellemesebb napját, a szombati kánikulában megcsappant a mezőnyök létszáma.

A nap első, 100 centiméteres versenyszámában a 31 fős mezőny harmadának sikerült verőhiba nélkül teljesítenie a pályát. A Lóbarátok Tököli Egyesületének párosa, Bereczk Jázmin és Furioso XLIII-75 Bűbáj javítva pénteki eredményén ezúttal az első helyet szerezte meg. Második Lánczi Lilla és Hiton Haragos, harmadik Fedotova Yuliia és Fredik.

PC bereczk
Bereczk Jázmin - Furioso XLIII-75 Bűbáj

A kezdő lovasoknál a Krucsó Lovasklub versenyzője, Gyümölcsös Janka 7,7 stílusponttal szerezte meg a győzelmet Coromet Z nyergében. Szegedi Zsófia és Fokker 7,6, Virágh Petra és Cortano 5 7,5 ponttal végzett a dobogós helyeken.

105 centiméteren Czira Noémi Jázmin és Aston (Keleti Lovas Központ SE) hozta a leggyorsabb hibátlant, maga mögé utasítva Lukácsi Lénát Top Iallah Du Bergshaff nevű pónijával, valamint Fábiáncsics-Nagy Andreát Sarah nyergében.

Lukácsi Lilla Qatar Optimus nevű pónijával a csütörtöki után újabb győzelmet aratott, ezúttal a 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban. Második Pillár-Bán Csenge és Uniqe, harmadik Mercz Annakata és Gigant.

Az amatőr lovasok mezőnyében Pájer Emese és Floriana Operett (Cavallino LSE) bizonyult a legjobbnak. Pándorfalvi Zita és Felicia teljesítménye a második, a Herczog Anna – Nanami párosé a harmadik helyre volt elég.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban újabb győzelmet könyvelhetett el Lukács Loren, ezúttal Expensive Van Kerselare nevű lovával. Jován Richárd – Talbot, Karádi Ármin – Lion Man a további sorrend.

115 centiméteren a 33 lovasból mindössze heten zártak hibátlannal. Kárpáti Sára és Jodie Colista GPH (Völgy Vidék LK – VVLK) mindössze néhány tizedmásodperccel előzte meg a Najari Nader – Carte Noire párost, harmadik Kovács Enikő és Whiskey Del Tiglio.

PC kárpáti
Kárpáti Sára - Jodie Colista GPH

36 lovassal a 120 centiméteres nyitott versenyszám hozta a nap legnépesebb mezőnyét. Jakab Levente és Elzino (Kenesei Lovas Club) vezethette a tiszteletkört, a dobogós helyeknek a Kim Yura Charlotte – Bognár Hamis és Fábiáncsics Gábor – Cornet’s Libre PS párosok örülhettek.

PC jakab
Jakab Levente - Elzino

130 centiméteres magasságon ezúttal is együtt versengtek a nyitott és az U25 kategória lovasai. Kovács Roland és Lagretta HB (ELIT Lovas Klub SE) gyors hibátlanjának köszönhetően győzelemmel búcsúztatta a hétvégét. A második leggyorsabb hibátlannal Horváth Balázs és Love Message vágtatott át a célvonalon, harmadik Szabó Virág Noémi és Rafiki Van De Dennehoeve.

PC kovács
Kovács Roland - Lagretta HB

Az U25 korosztály legjobbja Müllner Anna és Crush On volt, Alasztics Aliz – Message ME PSZ és Jakab Levente – TM Kannan’s King a további sorrend.

PC müllner
Müllner Anna - Crush On

23 lovaglást láthatott a közönség a hétvége utolsó, 140 centiméteres versenyszámában. A taps ezúttal is Lukács Lorennek és Jayjay nevű lovának (Diósgyőri VTK) szólt, Kovács Roland és Casallandia PS mindössze néhány tizedmásodperccel csúszott a második helyre, harmadik Vándor Zsófia és Chacco-Bella. A mezőnyben még egy hibátlan lovaglás volt, ezzel a negyedik helyen zárt Varga Ábel és Chili.

PC lukács l
Lukács Loren - Jayjay

A pénteki napot megnyitó 100 centiméteres, ideális időre kiírt versenyszámot Zárug Gyula tanítványa, Vigh Larissza nyerte Actionista nyergében (Vighhorsesse). Mögöttük két furioso szerezte meg a dobogós helyeket: Bereczk Jázmin – Furioso XLIII-75 Bűbáj és Nagy Sándor – Furioso XLV-86 Jámbor.

PC vigh
Vigh Larissza - Actionista

A kezdő lovasoknál Gólya Panninak szólt a taps, aki Idillt (Viktor-i Sportegyesület) lovagolva 8,2 stíluspontot szerzett. Második a BLK lovasa, Skoda Kata és Prince Charming, harmadik Mészáros Csinszka és Fernando Dinamit.

105 centiméteren a ráckevei Szöllősi Bíbor – Korax Kleine Lord Gondűző páros végzett az élen, majd Kempf Lili és Cam-To-Me-H, valamint Horváth Luca és Agropoint Collegano biztosították be maguknak a dobogós helyeket.

Diósgyőri győzelem született az ifjúsági korosztály versenyszámában: Nagy-Eszlári Stella és Aclisandra PS kiemelkedő, 8,4 stílusponttal ugrott az élre, második 8,1 ponttal a mezőhegyesi Janowszky Gréta Dorottya – Zsombor páros, harmadik Najari Nader és Carte Noire.

PC nagy szlári
Nagy-Eszlári Stella - Aclisandra PS

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban a Lóbarátok Tököli Egyesülete újabb furiosója ért el sikert, Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa zárt az élen. Mandik Ferenc Ákos – DB Calettina és Pillár-Bán Csenge – Uniqe a további sorrend a dobogón.

Az amatőrök mezőnyében nem történt meglepetés, a csütörtöki nap legjobbjai végeztek az élen ezúttal is – épp csak egy helycsere után. Első ezúttal Tóth Dorina és Kurszán, második Ruisz Lilla és Kahlua, mindkét páros a Champions Team LKE színeiben versenyzik. A harmadik helyet Tóth-Bagi Dorkának sikerült megszereznie Curtisszel.

Az ötéves lovakat már 115 centiméteres magasságú akadályok várták. Karádi László pályáját mindössze két párosnak sikerült hibátlanul teljesítenie. Közülük a gyorsabb az ifj. Szabó Gábor által lovagolt, Cornet Obolensky × Kannan származású Cornet Sky volt. A ló tenyésztője Boris László, tulajdonosa Erdélyi Lóránt. A versenyző még két fiatal lóval teljesített kiemelkedően: Follow The Flow a harmadik, Carabella Z a negyedik helyen zárt. Második Zárug Annamária és Commerce De Bitho Z.

PC szabó
Ifj. Szabó Gábor - Cornet Sky

A Varga Ménes a pénteki napot sem zárta győzelem nélkül: Varga Ábel és Totality Z a 120 centiméteres nyitott versenyszámban utasította maga mögé a mezőnyt. Második Csontos Zsuzsa és Luton, harmadik Fábiáncsics Gábor és Cornet’s Libre PS.

PC varga ábel
Varga Ábel - Totality Z

A hatéves lovak mezőnye kissé megcsappant az előző naphoz képest. Az egyetlen hibátlant az ifj. Kövy András – Catoki Junior (Catoki × Balou du Rouet) párostól láthatta a közönség. A leggyorsabb négy hibapontos lovas Zárug Gyula volt Wonderwoman nyergében, míg a harmadik helyet Chironiával szerezte meg.

52 páros nevezett a 125 centiméteres versenyszámra és 22 lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a pályát. Az élen Koncz Kincső és Luisa (Colonado Lovasiskola SE) zárt, üldözői a dr. Tuska Pál – Rádiháza Nina Ricci, Récsey Liza – Ce La Vie S párosok voltak.

PC konz
Koncz Kincső - Luisa

32 lovaglást láthatott a közönség a nap utolsó, 135 centiméteres versenyszámában, 17 lovast a nyitott, tizennégyet pedig az U25 kategóriában. Nem hozott meglepetést a végeredmény, hiszen Göttler Vilmos és Jégvirág hozták a kötelezőt és maguk mögé utasították a mezőnyt. A dr. Lázár Zoltán – Diablo és Jármy Vince – For Quick PS párosok azonban szorosan a nyomukban voltak.

PC göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

Az U25 kategóriában diósgyőri lovas zárt az élen: Lukács Loren Jayjay nevű lovával. Szabó Virág Noémi – Mijzelf JG és Alasztics Aliz – Messloubeta a további sorrend.

PC lukács
Lukács Loren - Jayjay

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek