Országos versenybíróképzés Kiskunhalason

Kkhalas birokepzes og

Országos díjugrató bíró és versenyiroda továbbképzést tartottak február 14-én, Kiskunhalason a Hirling József Lovaspark rendezvényházában. A díjugrató szabályok változását dolgozták fel elsősorban a versenyek hátterét biztosító versenybírók. A hazai bíráskodásban csak azok vehetnek részt, akik az aktuális év szabályzatait elsajátítják és vizsgát tesznek belőle. A képzés második állomása február 24-én, Budapesten, a Kincsem Parkban lesz.

A Valentin-napra eső képzésen a lovassport szerelmeseinek szigorúbb fele, a versenybírói karba tartozók adtak randevút egymásnak Kiskunhalason. A szerdai továbbképzésen Schlezák Melinda és Kunné Fekete Alexandra, nemzetközi minősítésű versenybírók tartották a szakmai fórumot a Hirling Lovaspark pályaépületének felső szintjén 26 főt számláló hallgatóságuknak.

Ahogy minden sportágban, úgy a díjugratásban is folyamatosan változnak a szabályok nemzetközi szinten, amit a nemzeti szövetségek lekövetnek, és a hazai szabályokat azok figyelembevételével alkotják meg. Ez a változtatás megtörtént és január 21-én a Díjugrató Szakág közgyűlésén elfogadta a tagság.

A nemzeti szövetségek saját hagyományaiknak megfelelően és a változó igények szerint évről-évre módosítanak a követendő normákon. Ezeket a szabályokat a lovasoknak is ismerniük kell, a betartatásuk pedig a technikai személyzet, a versenybírók feladata, akik évente több alkalommal képzéseken sajátítják az új ismereteket. A halasi képzésen az új és a szintet lépő versenybírók is vizsgát tettek.

A Díjugrató Szakág által előírt éves kötelező továbbképzésen a versenybírók és a versenyirodák munkatársai két alkalom közül válaszhatnak. Február 14-én, Kiskunhalason az első versenybírói kurzust rendezték meg, amit február 24-én, a Kincsem Parkban (Budapest) folytatnak majd.

PC P1016956biro
PC P1016868biro 1

Kép és szöveg: Kovács Iván
Forrás: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek