Riderline Magazin cikkei

Dobrovitz dobogós a stuttgarti vk-fordulón

Dobrovitz József a harmadik helyen végzett a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa-sorozat stuttgarti fordulójában a holland Ijsbrand Chardon és a belga Glenn Geerts mögött. A viadal legnagyobb meglepetése, hogy a vk-címvédő és többszörös világbajnok ausztrál Boyd Exell a legjobb hármat felvonultató összevetésbe sem jutott be. A stuttgarti forduló nem csak Dobrovitz József, de a Dobrovitz lovak sikere is volt.

Íme az Equus habilis, az EszközhasznáLÓ

Az evolúció egyik fontos állomása volt a Homo habilis, vagyis az "ügyes ember", az első eszközkészítő előember megjelenése. Úgy tűnik, a lovaknál is megfigyelhető hasonló fejlődés. Bemutatjuk az Equus habilis, vagyis az EszközhasznáLÓ első példányait.

A takarmányozás a lótenyésztés jövőjének alapja - II. rész

Ez alkalommal a teljesítmény növelésével foglalkozunk. Lovadból kihozni a maximális teljesítőképességét, sokrétű dolog. Az UBM Goldhorse lótápok készítőinek feladata, hogy mindezt a takarmányozás oldaláról támogassák. Ugyan a takarmányozás csak egy szelet a maximális erőnlét eléréséhez vezető úton, viszont nélkülözhetetlen eleme, alappillérje a cél elérésének.

Suttogók - világpremier az Arénában

Idén december elsején és másodikán a budapesti Papp László Sportarénában világpremier születik. A világ három leghíresebb lóidomítója először szerepel együtt, egy előadásban: Monty Roberts, az igazi Suttogó, Lorenzo, a repülő francia, valamint a kiscsikók szelídítője, Pignon mutatják be lóidomítási technikáikat. A látványos show után pedig végigizgulhatod a Fedeles Fogathajtó Világkupa budapesti fordulóját.