Sikeresen zárták a Fieracavallit a magyar westernlovasok

Nbha4

Idén is a Fieracavalli adott otthont a gyorsasági lovasok legnagyobb európai rendezvényének, az NBHA Európa-bajnokságnak és Futuritynek. A magyar lovasok pedig ezúttal is remekül helyt álltak a népes nemzetközi mezőnyben.

A magyar csapat tagjai Dörnyei Regina, Juhász Vivien, László Viktor, Ladjánszki Roland és Dörnyei József voltak. Dörnyei József csapatvezetővel és az NBHA Hungary elnökével beszélgettünk a versenyről:

Hogy sikerült a verseny, milyen helyezéseket sikerült elérnetek?

A legjobb eredményt lányom, Dörnyei Regina érte el, aki a negyedik helyen végzett a youth kategóriában. A többiek is szépen szerepeltek, összesítésben az erős középmezőnyben végeztek 185 indulóból. A legnagyobb meglepetést Juhász Vivien lova, GP Angel Fire okozta, akinek ez volt az első ilyen nagy versenye, ennek ellenére kihozta magából a maximumot, egyáltalán nem zavarták a körülmények.

JJ Perks Tiny Wonder, Dörnyei Regina, Matteo Bergamini

Mennyire vagytok elégedettek ezzel az eredménnyel?

Regi tavaly második volt ugyanebben a versenyszámban, és egész évben megelőzte azokat a lovasokat, akik most előtte végeztek. Talán a mostani helyezésnek az lehetett az oka, hogy szeptember végén kint voltunk Olaszországban a Nemzeti Bajnokságon, ahonnan már nem akartuk hazahozni a lovat erre a két hétre, hogy ne kelljen annyit utaznia. Persze mozgatták kint, de az nem olyan volt, mintha maga készült volna vele.

Szintén ez volt a helyzet Viktorral is, akinek Olaszországban képzik a lovát jelenleg, és bár rendszeresen kijár ő is edzeni, de hiányzott még az összeszokottság a futamaikból.

Roli nagyon jól ráérzett az utolsó napra, de nem kezdtek sajnos olyan jól a verseny elején.

Nekem sikerült egy másodpercet javítanom szlalomban a tavalyi eredményeinkhez képest, pedig ez volt még csak a lovam második versenyszezonja. Így a körülményekhez képest elégedettek vagyunk, de jövőre szeretnénk még jobban szerepelni.

JJ Perks Tiny Wonder, Dörnyei Regina és Matteo Bergamini az eredményhirdetésen

Hogyan lehet kijutni egy ilyen versenyre? Van valamilyen minősülés?

Igen van, három minősítő versenyen kellett részt vennünk Olaszországban. Így rengeteget utaztunk egész évben, de kellettek is ezek a megmérettetések, hogy reális képet kapjunk arról, hogyan állunk a felkészülésben. Azt tudni kell, hogy az olaszoknál van a legerősebb mezőny egész Európában, így ha közöttük helyt tudunk állni, akkor szép reményekkel indulhatunk az Európa-bajnokságon is.

Futurityben is volt érdekeltségetek. Itt milyen eredményt sikerült elérni?

Igen, a lovam, JJ Perks Tiny Wonder megnyerte a 2. divíziót. Lovasa Matteo Bergamini volt, ő a magyar csapat edzője és egyben a ló kiképzője is. Jövőre szeretném, ha hasonlóan szép eredménnyel tudna szerepelni az ötéveseknek kiírt Derbyben is.

Köszönjük a beszámolót és sok sikerült kívánunk a következő versenyszezonhoz!

A versenyről és a versenyszámokról:

NBHA - National Barrel Horse Association: Nemzetközi Hordókerülő Lovas Szövetség

Fururity: 4 éves lovak bajnoksága

Írta: Szalontai Virág

Fotók: Dörnyei József

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy soha ne maradj le a legfrissebb lovas hírekről!

Kommentek