Teltház és Timpex siker a Díjugrató Világkupa második napján

Szo4 Kiemelt Rl2

Zsúfolásig telt nézőtér előtt zajlottak a Budapesti Díjugrató Világkupa szombati versenyszámai. A nap legeredményesebb lovasai Zólyomi Emma, Fazekas István, ifj. Lázár Zoltán és ifj. Szabó Gábor voltak.

A hölgy lovasok domináltak a Riderline díjában

Nagyon szoros versenyben dőlt el a Riderline díjának sorsa a 110 centiméterre kiírt VIP Tour második napján. A 2017-es év serdülő B champion párosának, Zólyomi Emmának és Rádiháza Csacsacsának sikerült győzedelmeskednie a negyvenegy fős mezőnyben. A második helyen a tegnapi győztes, Ábrahám Zsófia és Don Lino végzett. A pénteki negyedik helyezett Vajay Dóra javítani tudott, ezúttal a harmadik helyre lovagolva lovát, Boluvalley-t.

Ötödik helyen is hölgy lovas végzett, Kerekes Ágnes Combrio-val. Őt követte a gyermek GP-ken is eredményesen szereplő Gimesi Lorena, ezúttal Timpex Fegyencet lovagolva. Hatodik helyen Szekeres Ágota, a bábolnai CSI**W kiskörének győztese végzett Equest Balou Belle nyergében. Az amatőr championátus második helyezettje, Bölecz Virág most a hetedik helyet tudta megszerezni, nyolcadik pedig a szlovák színekben versenyző Katarina Brhlova Doretta lett.

Zólyomi Emma és Rádiháza Csacsacsa

Fazekas István és Elise duplázott

Fazekas István és Elise szombaton sem talált legyőzőre a Bronze Tourban, a Budapesti Lovas Klub díját is megszerezték. Izgalmas küzdelemben, csupán öt századmásodperces előnnyel sikerült átvenniük a vezetést a második helyen végzett Kiss Anett Natáliától. A harmadik és negyedik helyen a tegnapi nap ezüstérmese, Tőrő Csongor végzett Chacco és Chacco Boy nevű lovaival.

Az ötödik helyezett háromszoros magyar bajnok Szász Attila és Schimmelchen 8 is egy másodpercen belül volt a győztes időhöz képest. Hatodik lett Potocska Attila és Con Lina, hetedik pedig a 2017-es év gyermek magyar bajnoka, Hóman Gréta. Nyolcadik helyen a Fedettpályás Döntő fiatal lovas bajnoka, Mészáros Marcell végzett.

Fazekas István és Elise

Ifj. Lázár Zoltáné a Magyar Lovas Szövetség díja

Ifj. Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita bizonyult a leggyorsabbnak a 140 centiméteres Gold Tour második napján, izgalmas versenyben, nagyot kockáztatva sikerült megszerezniük a vezetést.

A roppant technikás pálya ötszörös magyar bajnokunknak, Horváth Balázsnak sem okozott problémát, hiszen PM Dianával a második, Zordonnal pedig a negyedik helyet sikerült megszereznie.

A Lettország színeiben versenyző Andrius Petrovas végzett a harmadik helyen, a 2017-es Somorjai korosztályos Európa-bajnokságon résztvevő Monika Paulauskaite pedig az ötödik pozíciót szerezte meg Litvániának.

A lista hatodik helyén szintén magyar lovas végzett, az ifjúsági keret tagja, Szuhai Péter és East Wind. Hetedik a 2014-es Lovas Világjátékok résztvevője, a szlovák Andrej Holly, nyolcadik pedig az osztrák Fritz Kogelnig jr.

A díjakat Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Juhász Tibor, a versenybíróság tagja adták át.

Szotyori Nagy Kristóf, ifj. Lázár Zoltán, Lázár Vilmos, Juhász Tibor

Harmadjára szólt a magyar Himnusz Ifj. Szabó Gábornak

A 130 centiméterre kiírt Silver Tour népes mezőnyéből 38 lovas tudta hiba nélkül teljesíteni a pályát, akik közül a pénteki győzelmét megismételve ismét ifj. Szabó Gábor volt a leggyorsabb Timpex Emlékkel.

Második helyen több mint két másodperccel lemaradva a bolgár Ivaylo Bonev végzett Amazing nyergében. Harmadik helyen ismét ifjúsági válogatott kerettagunk, Szuhai Péter remekelt, ezúttal Turbo Breaker-t lovagolva.

Negyedik helyen Horváth Balázs és PM La Conta Z végzett, az ötödiken pedig ifjabb Szabó Gábor másik lovával, Timpex Ben Hur-ral. A horvát junior válogatott lovas, Dunja AL Jamal és Gioconda Z lett a hatodik, a korábbi magyar bajnok James Wingrave pedig a hetedik. A Gold Tourban is helyezett Monika Paulaus szerezte meg a nyolcadik helyet.

Forrás: Nemzeti Lovarda

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Kriszta, Lovasfoto.hu

A legfrissebb lovas hírek egyenesen a postafiókodba:

Kommentek