240 start a Díjlovagló Országos Bajnokság első két napján

Dijlovagloob2018 Kiemelt

Péntektől vasárnapig zajlik a Nemzeti Lovardában a magyar díjlovagló sport legfontosabb eseménye, a Magyar Országos és Fiatal Lovak Bajnoksága. A bajnokság keretein belül a versenyzők felnőtt, korosztályos, fiatal díjló és utánpótlás kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

Népszerű a díjlovaglás

A díjlovagló sport népszerűségét mutatja, hogy a az Országos Bajnokság első két napja alatt összesen 240 startra került sor. Pénteken és szombaton a versenyszámok két egymás mellett elhelyezkedő négyszögben zajlottak párhuzamosan, így a nézőközönség a legmagasabb és legnehezebb számokkal egy időben tekinthette meg az utánpótlás lovasok és a fiatal lovak teljesítményét is.

A verseny színvonalát emeli, hogy nem csupán hazai bíráink, hanem egy nemzetközi bírói csapat is értékeli az egyes versenyzőket:

  • az olasz Barbara Ardu
  • a finn Maria Colliander
  • a szlovák Maja Stukelj
  • a cseh Gabriela Valeriánová
  • a belga nemzetiségű Jacques Van Daele

Sikerek az első két napban

A magyar bajnoki kategóriáért folyó versengésben első nap a mindössze 16 éves Yom Tov Jazmin Zodine nevű lovával megnyerte a pénteki Intermediare II versenyszámot. A helyszínre látogatott Jazmin edzője, Sjef Janssen is, a holland olimpiai csapat, valamint Anky van Grunsven többszörös olimpiai- és világbajnok holland lovasnő edzője. Hasonlóan szép eredményt ért el Szalai Nikolett Willi The Hit nevű lovával, aki első helyen zárta a szombati Nagydíj versenyszámot.

A két nap összesített eredményei alapján a Fiatal Lovak Bajnoksága 4 éves Fiatal Díjló kategóriájának nyertese Szokola Csaba és Francois párosa lett. Az 5 éves Fiatal Díjló kategóriában első helyen zárta a versenyt Yom Tov Jazmin For Joy nyergében, míg a 6 éves Fiatal Díjló kategóriát Gémes Barnabás és Jamiroquai (KH Bravo) párosa nyerte meg.

Az Utánpótlás Bajnokságban is eredmény született, a bajnokságot Felvinczi Lilla nyerte meg Dayana nevű lovával. A Korosztályos Csapatbajnokság nyertes csapata a Pondera Lovas SE lovasai közül került ki. A csapat tagjai között lovagolt Kökényesy Anna Zsófia, Kolacsek Panna Rozi és Kiss Imre Ferenc.

Yomtovjazmin Dijlovagloob2018
Yom Tov Jázmin

Írta: Palguta Virág

Fotó: Somogyvári Anett

Kommentek