Bárány a farkasok között - Fouganzában a díjugrató pályán

Vinnaypatricia Kiemelt

Fouganza ló- és lovasfelszerelések egy lovasversenyen? Tökéletesen megállják a helyüket! Vinnay Patrícia, Decathlon lovas termékképző és díjugratás sportágfelelős cikke: 

A Fouganza arculatváltása során egyre inkább megmutatja, hogy tud olyan letisztult, ízléses és szép felszereléseket is gyártani, melyekre korábban nem is gondoltál volna. Én már három éve elkezdtem használni őket a versenyeken, és egyre többet látok belőlük másoknál is. Mára majdnem mindenünk Fouganza. És, hogy melyek azok a termékek, amiket egy versenyzőnek is jó szívvel ajánlanék? Mutatom!

Lovasnak

BR 980 full szilikonos nyári lovaglónadrág 

Tökéletes tapadás, vékony, technikai anyag. Második bőrként viselkedik, a kánikulában igazi segítség. Az izzadságot felületén szétdobja, ami így nagyon gyorsan elpárolog, így egész edzés alatt száraz érzést biztosít. Extra hosszú lycra szárrésze miatt nagyon kényelmes a csizma alatt is. Szintetikus anyaga ne tévesszen meg senkit, tényleg egy átgondolt, logikusan megtervezett és összerakott nadrágról van szó.

Decathlon Br980 Lovaglonadrag
BR 980 full szilikonos nyári lovaglónadrág

BR 980 full szilikonos versenynadrág 

Ami beválik otthon, az beválik versenyen is. Nálam fordítva volt, a kék ugyan egy évvel előbb megvolt, de akkor még nem hordtam. Viszont kellett egy új versenynadrág, és mivel nagyon jól bevált, elővettem a szekrényből a tavalyi kék tesztnacit, mely akkor még picit lógott rajtam, és napi használatba vettem. Már látom, hogy kiütötte a nyeregből a korábbi kedvencemet.

Decathlon Br980 Lovaglonadrag Verseny
BR 980 full szilikonos versenynadrág

Víz- és szélálló, bélelt esőnadrág

Hűvös reggeleken ideális, amikor az ember kicsit még fázik, és szeretné óvni fehér nadrágját a készülődés során. Kicipzározható, kivehető polár bélése a téli szezonra is alkalmassá teszi. Szárain oldalt térdig cipzárral ellátott, megkönnyítve a le-és felvételt lovaglócsizmában.

Decathlon Esoallo
​Víz- és szélálló, bélelt esőnadrág

LB 900 Bőr lovaglócsizma

Tavaly augusztus óta mindennapos használatban van, most éppen napi három lóra. Az első használattól kényelmes volt, beleszerettem, azóta nem is volt rajtam a korábbi cipőm és lábszárvédőm. Akkor még egy külön cikket is szenteltem neki. Gumírozott fűzőjét nem kell kötögetni, talpa pedig stabilan fekszik fel a kengyelre. Igényes design, elérhető áron. Barna változatban is. Aki  lábszárvédős, annak lovaglócipő - lábszárvédő kombinációja is elérhető, a kettő együtt szettben a csizma áráért.

Decathlon Br900 Lovaglocsizma
LB 900 Bőr lovaglócsizma

Lónak

Pull back kantár

Tavaly május óta használom, otthonra és versenyre is, és nem okozott csalódást. Belül puha bőr, lecsatolható kisorrszíj, állnál párnázott, masszív darab, fülkerülős tarkószíjjal. Saját színével varrott díszítéssel szolid, mégis elegáns. Barna változatban is.

Decathlon Pullback Kantar
Pull back kantár

Tincle nyeregalátét

Az új kedvenc. Marnál erősebben párnázott, így nem feltétlenül kell hozzá emelő. Vastagabb alátét, a gerinccsatornánál szellőzik, az izzadságot kiválóan felszívja. Külső felülete kopásálló bevonatot kapott, és így szivaccsal is lejönnek róla az apróbb szennyeződések. Én azt szeretem, ha egy alátétnek van tartása, ennek van. Természetesen barna színben is elérhető.

Decathlon Tinckle Nyeregalatet
Tincle nyeregalátét

Strasszos fülvédő

Idén végre elkészültek a nyeregalátéteinkhez színben passzoló fülvédők, ezt korábban sokat kértük a márkától. Idén hatféle színben elérhető. Figyeltek a ló kényelmére, fülrésze lycra-szerű, izzadságelvezető anyagból készült. 

Decathlon Fulvedo
​Strasszos fülvédő

És a jövő?

Persze ez még csak a kezdet. Sok időnek kell eltelnie, és sokat kell még fejlődnünk is, mire a versenyzők ténylegesen bizalmat szavaznak ennek a márkának. Franciaországban, anyacégünk hazájában 2 millióan lovagolnak, és 14 millióan álmodoznak róla. A cél, hogy számukra is elérhető legyen ez az élmény, ez az életforma. Jó úton járunk, de még nagyon az elején, és elmondhatom, hogy a termékeink egyre jobbak.

Elsőre nekem is olyan volt bemenni a talpig világmárkában feszítő lovasok közé a melegítőbe, mint báránynak besétálni a farkasok közé. Mára azonban ők is megszokták, elfogadták, hogy jelen van a márka a versenyeken.

Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Vinnaypanka Budailaszllo Foto
Vinnay Patrícia - Fotó: Budai László
Kapcsolódó cikk
Kommentek