Cinnamon: 150 centiméteres díjugrató pályákon teljesít

Cinnamon2

A megfelelő genetika a kezdőtőke, az induló befektetés a majdani sikeres sportkarrierbe. Cinnamont ezért bátran ajánljuk azon kancatulajdonosok figyelmébe, akik egy kiváló ugrólovat választanának születendő csikójuk apjaként.

Cinnamon jó testfelépítésű, stabil idegrendszerű, kiváló képességeket mutató fedezőmén, aki eredményesen versenyzik hazai és nemzetközi díjugrató versenyszámokban.

Hatévesen a fedettpályás korosztályos döntő és a tenyészverseny második helyezettje, a Fiatal Lovak Világbajnokságának résztvevője Lanakenben. 2013-ban a budapesti CSIO-W fiatal lovak versenyszámának döntőjében a harmadik helyezést érte el. 2015-től 150 centiméteres pályákon teljesít.

Apja, Chacco Blue már fiatalon bizonyította nagyszerű képességeit a Bundeschampionaton és a Fiatal Lovak Világbajnokságán is. Ezen kívül több mint harmincszor győzött fiatal lovak számára rendezett versenyszámokban, később pedig nemzetközi nagydíjak győztese és helyezettje volt. Chacco Blue apja, Chambertin több nemzetközi szinten eredményes utóddal is büszkélkedhet, egyikük a csapatban olimpiai aranyérmes Cedric.

A mén anyai ágán több kiváló kanca is megtalálható. Anyja, Contara és anyai nagyanyja, Godahra II is sikeresen versenyeztek 150-160 centiméteres magasságig. Cinnamon pedigréjében az anyai oldalon megtalálható a kétszeres olimpikon Carthago Z, aki számtalan kiváló utódot adott. Közéjük tartozik Mylord Carthago, Cash és Cha Cha Z is.

A mén anyai nagyanyja, Quicosse után szinte kizárólag M és S kategóriában, illetve nemzetközi nagydíj szinten versenyző utódok születtek. A kanca apja a WBFSH legjobb ugróörökítőinek ranglistáján jelenleg harmadik helyen álló Quick Star, akinek többek között az utóbbi évek egyik szupersztárját, Big Start is köszönhetjük.

Cinnamon Pedigree
Cinnamon származása

Cinnamon fedeztetési engedélyét 2013-ban szerezte, első csikói 2015-ben születtek, 2019-ben kezdik meg a versenyzést.

  • Születési év: 2006.
  • Színe: pej
  • Fajta: oldenburgi
  • Tulajdonos: Szikriga Kft.
  • Fedeztetési díja: 500 EUR

Kapcsolattartó:

Fábiáncsics Gábor: +36 30 966 0845, illetve fabiancsicshorses.com

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek