Fogathajtás: Boyd Exell nyolcadjára is világkupa-győztes

Boydexell2018Vk 900

Boyd Exell ismét legyőzhetetlennek bizonyult: nyolcadik alkalommal nyerte meg az FEI Fedeles Világkupa döntőjét karrierje során. Az ezüstérmet Jeroem Voutaz vihette haza, míg Koos de Ronde a harmadik helyet szerezte meg – ezzel megismétlődtek a 2017-es döntő eredményei.

Koos De Ronde csupán 3.68 másodperces hátránnyal indult neki a vasárnapi összevetésnek és bár mindent beleadott, két labdát leütve a harmadik helyen végzett: “Nagyon örülök, hogy felállhattam a dobogóra. Visszanézve erre a szezonra, ez volt a legtöbb, amit elérhettem” – mondta. A hajtó két legjobb fedeles lova ugyanis nem volt egészséges a szezon kezdetén, ezért a sorozat több állomásán is kölcsön lovakat hajtott, majd a bordeaux-i versenyre a két legjobb szabadtéri lovát is befogta, ami az eredményeket látva jó döntésnek bizonyult.

Voutaz és Exell között csupán 0.63 másodperc volt és a svájci versenyző nagyon gyors kört hajtott freibergi lovaival, de mivel egy verőhibát vétett, a második helyen zárta a versenyt. “Ezek a lovak a szívüket, lelküket kiteszik értem, csodálatosak. Mindenhol a legrövidebb útvonalat tudom hajtani és így a világ legjobbjával tudok versenybe szállni” - mondta.

Az utolsóként pályára hajtó Boyd Exell számára nem volt tét nélküli a döntő, hiszen ha csak egy labdát is ütött volna, az a győzelmébe kerül. Az első körben verőhibát vétett, de az összevetésben ismét megmutatta, ki a legjobb és megszerezte nyolcadik FEI Világkupa-bajnoki címét.

Eredmények:

Boyd Exell 297,42

Jérôme Voutaz 302,91

Koos de Ronde 315,89

Bram Chardon 159,35

IJsbrand Chardon 160,25

Glenn Geerts 163,92

Benjamin Aillaud 172,06

Bár a Világkupa döntőjében magyar hajtónak már nem szurkolhattunk, a verseny nem maradt magyar vonatkozás nélkül, hiszen több döntős fogatban is a magyar Dobrovitz Team által felfedezett és tréningezett lovak szerepeltek.

Forrás: Hoefnet

Fotó: FEI Driving

A világ legfrissebb lovas hírei egyenesen a postafiókodba:

Kommentek