Három hibátlannal kezdtek versenyzőink a Fiatal Lovak Világbajnokságán

Lanaken1 Og

Szeptember 12-16. között Lanakenben, a Fiatal Lovak Világbajnokságán gyűlnek össze a világ legtehetségesebb fiatal ugrólovai, hogy összemérjék tudásukat és tehetségüket. Hazánkból négy lovas és öt ló érkezett a megmérettetésre.

A Fiatal Lovak Világbajnokságát hagyományosan a tenyészszezon végén rendezik meg. Ez a verseny a nemzetközi díjugrató sport kiemelt eseménye, ahol a tenyésztés, az élsport és a lókereskedelem képviselői adnak egymásnak találkát.

Az idei Világbajnokságon 49 ország 789 lova mutatkozik be. Hazánkból négy lovas öt fiatal lóval érkezett a helyszínre: Faluhelyi Ádám Oliviát és Verduchát lovagolja majd. Jármy Vince JB Koronaőr, Lehotai Máté Lican, Técsy Attila Cirado nevű lovát hozta a Világbajnokságra.

A magyar különítmény eredményesen kezdte szereplését a világbajnokságon. A 2012-es születésű, az MSLT 2017-es kancavizsgáján második helyezést és prémium kanca minősítést elért Verducha és lovasa, Faluhelyi Ádám egy elegáns hibátlannal kezdték meg szereplésüket a hatéves lovak mezőnyében.

Szintén hibátlanul teljesítette a világbajnokságon a hétévesek első pályáját Jármy Vince és 2017. legjobb magyar sportlova, JB Koronaőr.

Még egy hibátlan lovaglásnak örülhettünk a VB első napján a hatévesek mezőnyében Lican, a 2017-es Országos Díjugrató Tenyészverseny győztese és Lehotai Máté jóvoltából.

Técsy Attila és Cirado négy hibaponttal zárták az első napot. Faluhelyi Ádámnak másik lovával, Oilviával nem sikerült ennyire jól a kezdés, a kanca ugyanis az első ugrásnál sajnos lelépte a patkóját, ez pedig rányomta bélyegét szereplésükre. A páros a nehezített körülmények ellenére végül nyolc hibaponttal teljesítette a pályát.

Kommentek