Mráz Tamás a bábolnai Díjugrató Grand Prix győztese

Mraztamas Babolnagp2018 Og

22 lovas állt starthoz a másfél millió forint összdíjazású, 150 cm-es Grand Prix-ben Bábolnán. A kétfordulós megmérettetés végeredményéről összevetés döntött, a győzelmet Mráz Tamás szerezte meg a nagyszerű formában ugró Astral C-vel.

Több mint hétszáz startot láthatott a közönség 2018. első kiemelt nemzeti díjugrató versenyén Bábolnán. A Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján három és fél napon keresztül versenyeztek az ország összes megyéjéből érkező lovasok. 

Az első két nap a felnőtt válogatott két legjobb lovasáról szólt: csütörtökön a Timpex Ménes versenyzője, ifj. Szabó Gábor Timpex Ben Hurral, míg pénteken az Airventes Horváth Balázs PM Chaccerával nyerte a legmagasabb versenyszámot. A szombati 145 cm viszont ifj. Máté István sikerét hozta Casus Bibendivel, aki megnyerte a kétfázisos versenyszámot. 

Huszonkét lovas állt starthoz a másfél millió forint összdíjazású, 150 centiméteres magasságra kiírt Grand Prix-ben. Ebben az évben újításként kétfordulós elbírálással rendezték a rangos versenyszámot. Hét lovas került a második fordulóba, közülük ketten tudtak hibátlant lovagolni. A győzelmet végül a Castilia Kft. lovasa, Mráz Tamás szerezte meg a nagyszerű formában ugró Astral C-vel. A második helyre a Pirik Farm színeiben versenyző ifj. Néveri Imre László került a nyolcéves Casparkkal. 

Mraztamas Babolnagp2018 3
Mráz Tamás és Astral C

A miskolci Szuhai Gyulának ezúttal nem jött össze a bábolnai Grand Prix győzelem. A Gyula Farm lovasa korábban kétszer nyerte a Bábolnai Nagydíjat, de ezúttal Druid HH Z nyergében két hibapontos összteljesítménnyel a harmadik helyen zárt. 

A negyedik helyre ifj. Petrik Béla került Duche-val, az ötödik szintén Mráz Tamás lett másik lovával, Spartacus Hotel Kapitánnyal, a hatodik helyen végzett ifj. Máté István Charcinue nyergében, míg hetedik a legeredményesebb hölgy lovas, Babó Szilvia PM Cascavellel.

Babolnagp 2018

A versenynaptár szerint idén öt állomásból fog állni a Díjugrató Szakbizottság által hat éve életre hívott Grand Prix sorozat. A következő Grand Prix fordulóra május 13-án a kecskeméti Airvent Lovasclubban kerül sor. 

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek