Máriás Sára bravúros győzelme a csehországi világkupán

Mariassara Medall

Eredményesen szerepeltek a magyar lovasok a csehországi Olomoucban rendezett Közép-Kelet-Európai Díjugrató Világkupa első három napján. A legnagyobb sikereket Máriás Sára aratta, aki az U25 korosztály 145 centiméteres Nagydíjában és a fiatal lovak fináléjában is megszerezte a győzelmet.

Öt nappal a szilvásváradi U25 Grand Prix-n elért második helyezése után már csütörtökön is megmutatta a huszonegy éves lovas, hogy Cantus Clay-jel nagyszerű formában vannak. Olomoucban az U25-ös korosztály elődöntőjében második helyet szereztek, majd a korosztály nagydíjában gyors hibátlan összevetést lovagolva a győzelmet is megszerezte a debreceni lovas hölgy. Ebben a kategóriában Vándor Zsófia is jól szerepelt Chacco Bellával: a középdöntőben és a nagydíjban is negyedik helyen végzett.

A fiatal lovak versenyszáma is Máriás Sára sikerét hozta, hiszen a hatéves, Quinaro apaságú Medállal második és harmadik helyezések után megnyerték a negyvenhárom indulós fiatal ló kategória döntőjét. Második helyen is egy magyar páros végzett: Pataki Mihály hét éves kancája PM Quintera Horváth Balázzsal a nyeregben.

Olomouc város 150 centiméteres, 27.000 euró pénzdíjazású nagydíjában az összevetésben egyet verő ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel tavalyi győzelme után most a negyedik helyet tudta megszerezni. Horváth Balázs sárga fedezőménjével, Zordonnal verőhiba nélkül, de egy hibapont időtúllépéssel ért célba, ami a hatodik helyet jelentette válogatott lovasunknak.

A 145 centiméteres, kétfázisos aranykörben Szász Sándoré és Larinié, az ezüstkörben Krucsó Szabolcsé és Chacco Boyé volt eddig a legjobb magyar eredmény.

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kommentek