Osztrák és olasz győzelemmel indult az utolsó versenynap a Nemzeti Lovardában

Og12vrsz

A CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa és Nemzetek Díja Csapatverseny utolsó napja is izgalmas versenyszámokat hozott a díjugratást kedvelők számára.

Christoph Obernauer vitte el az M4 Sport díját

Az M4 Sport díjával vette kezdetét a CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa utolsó napja 135 centiméteren. A lovasok vadász elbírálásban versenyeztek, aminek lényege, hogy a verőhibák négy másodperces időbüntetést jelentenek, ami hozzáadódik az időeredményhez. A versenyszám díjazása 2.800 euró volt, ami az első 12 lovas között került kiosztásra.
A versenyszám győztese az osztrák színekben versenyző Christoph Obernauer volt, aki 66,82 századmásodperces időeredménnyel ért célba Clooneyval. Második helyen Andrius Petrovas végzett, aki a legjobb idővel teljesítette a pályát, viszont az egy verőhiba következtében lecsúszott az első helyről. Viszont a gyorsaságának köszönhetően, még így is az élmezőnyben zárt, és a második helyet tudta megszerezni Lidija Grum előtt.

Czékus Zoltán egy nyugodt pályával az ötödik helyet tudta megszerezni a 8 éves Carundyval, megelőzve fiatal lovas válogatottunk tagját, Bognár Dórát, aki villámgyorsan teljesítette a pályát, viszont egy verőhiba miatt a hatodik helyre sorolták vissza. Nyolcadik helyen pedig a Fábiáncsics Horses SE versenyzője, Faluhelyi Ádám ért célba a szintén nyolc éves Noblesse vd Donkhoeve-vel, megelőzve csapattársát, a szintén hibátlanul teljesítő Lehotai Mátét és Vándor Zsófiát.

Christoph Obernauer2

Francesco Turturiellóé a Concorde díja

A CSIO***-W Nemzetközi Díjugrató Világkupa utolsó előtti versenyszáma a Concorde díjáért zajlott 140 centiméteren, ahol közel 30 páros állt rajthoz az 5.000 eurós pénzdíjért. Sok hibátlan lovaglás született, ennek ellenére mégsem voltak egymáshoz közeli időeredmények, az élmezőnyben több mint egy másodperces különbségekkel értek célba a lovasok.

A versenyszám győztese az olasz válogatott lovas, Francesco Turturiello lett, aki a pénteki Nemzetek Díjában már az ezüstéremhez segítette csapatát egy szép dupla hibátlannal, de most megmutatta, hogy a sebességgel sincs problémája. Revansot véve a győztes németeken válogatottuk két tagját, Philipp Schulze Topphoffot és Sophie Hinnerst maga mögé utasítva, villámgyors pályával magabiztosan vitte haza a győztesnek járó serleget. Negyedik helyen Angel Niagolovnak gratulált Régely Károly a Concorde képviseltében.

Legjobb hazai eredménnyel a fiatal lovas válogatott kerettag, Szuhai Péter zárta a versenyt, aki a nyolc éves Chilling Outtal ötödik, míg Mráz Tamás és a magyar tenyésztésű BN Silver a hatodik helynek örülhetett. A helyezettek között végzett még szintén hibátlan lovaglással Czékus Zoltán és Kovács Csaba is.

6 turturiello6969

Tovább a rendezvény hivatalos weboldalára »

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek