Veterán OB október 23-án Kiskunhalason

DSC 0038om oregfiuk

A Hirling József Lovaspark szervezői idén is nagy szeretettel várják a lovasokat és a lovas barátokat a veterán díjugratók nagy hagyományú eseményére, az évek óta Kiskunhalason rendezett Öregfiúk Díjugrató Magyar Bajnokságára. 2021. október 23-án, szombaton, a Kiskunhalasi Országos Minősítő Verseny keretében (október 23-24.) lesz lehetőségük a veterán lovasoknak a magyar bajnoki helyezések eldöntésére egyéniben és csapatban.

A veterán díjugratók hazai bajnokságának 2021-ben is Kiskunhalas ad otthont. A közönség kedveli a hangulatos, sokszor az élvonalbeli díjugrató versenyek izgalmait felülmúló lovas-show-t. Az öregfiúk bajnoksága a minősítő versenyhez hasonlóan textiles pályán zajlik majd, elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasokra minimum nyolc, maximum tíz 100 centiméter magas akadály vár, egy kettesugrással. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, tehát hibátlan alappályák esetén összevetésben dől el a végső sorrend.

Az öregfiúk versenyszámát szombaton délután négy órára tervezik a szervezők, ami már a pályabejáráskor elkezdődik a lovasok bemutatásával. Hagyomány a nagy öregek pályafutásának bemutatása néhány mondatban, amit ezúttal is személyes megszólalási lehetőséggel történik. Az öregfiúk bajnokságának versenyigazgatója Varró József olimpikon, katonai világbajnok lesz.

Az eredményhirdetést követően fogadást tartanak a résztvevő lovasoknak és csapatvezetőiknek a Nyereg Klubban, amit a rendező által felkínált közös vacsorával, beszélgetéssel zárhatnak az öregfiúk. Az eseményen adják át 70. születésnapjuk alkalmából a Magyar Lovassport Szövetség emlékplakettjét Fehér Károly és Krizsán János egykori kiskunhalasi díjugratóknak és versenybíróknak.

2020-ban az öregfiúk versenyét Egervári Attila Chicagóval nyerte összevetésben, Gömbös László (Bettina) és Zsoldos Attila (T. T. Pandora) előtt.

DSC 0028om oregfiuk

Tovább a 2021. évi Öregfiúk Díjugrató Magyar Bajnokság versenykiírására »

Kép-szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek