A kánikulával is megküzdöttek a lovasok Kecskeméten

Horvath Balazs Airvent2020071200

Július első hétvégéjén zajlott az Airvent Lovas Club háromnapos országos minősítő versenye, ahol 70-140 centiméteres magasságokon versenyezhettek a lovasok.

A legrangosabb egyszeri összevetéssel zajló 140 centiméteres számban az ötszörös magyar bajnok, válogatott versenyző, az Airvent Lovas Club lovasa, Horváth Balázs győzött 43,74 másodperces idővel PM Casello nyergében. Második lett 46,51 másodperccel a B&H Lovasklub versenyzője Biharvári Attila Casparral.

A pénteki 135 centiméteres hibaidős versenyszámban is a Horváth Balázs - PM Casello páros volt a legjobb. Szombaton ugyanezen magasságon, csak kétfázisos versenyben Búza Krisztián és Floyd szerezte meg a győzelmet.

Triplázott az Equest Sport LC versenyzője, Szekeres Ágota és Pomme Pomme, a páros ugyanis mindhárom versenynapon kiváló pályákkal győzött az 5 éves lovak kategóriájában.

A nagyon meleg hétvége folyamán a flut-ebbe pálya tökéletesen működött, a pénteken hirtelen lezúduló zápor sem okozott minőségromlást sem a versenypálya, sem a tavasszal ugyanezen technikával újraépített melegítőpálya esetében sem.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek