A mecheleni világkupa-forduló győztesétől tanultak a Póni Akadémia lovasai

Poniakademia2023

Áprilisban zajlott a Póni Akadémia II. évfolyama. A tavalyi év nagy sikerrel zárult rendezvénye után fél évvel a Scuderia Sonnevend Lovasközpont újra megnyitotta kapuit az ország legjobb póni- és fiatal lovasai előtt.

A 2023-as év első rendezvényének szakmai szervezését ismét a Varga Ménes látta el. A rendezvény idén összesen 24 póni és nagy lovasnak biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre.

A rendezvény első napját dr. Lénárt Ágota, a sportpszichológia elismert személyisége, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Tanszékvezető egyetemi docense, illetve a londoni olimpiai küldöttség vezető pszichológusa kezdte meg sportpszichológiai foglalkozással.

A második évfolyam vezető edzője pedig Wilm Vermeir, a Longines FEI Jumping World Cup™ 2022/2023 kilencedik állomása, a mecheleni világkupa forduló győztese volt. A második és harmadik napon a résztvevők az ő vezetésével idomító és díjugrató edzéseken vehettek részt, amelyek során Wilm nagy hangsúlyt fektetett szakmai tudásának átadására és a lovasok egyéni fejlődésére.

Mi várható a jövőben?

A Póni Akadémia szervezői nagy ambíciókkal néznek a jövőbe. Céljuk, Magyarország legkiemelkedőbb képzését nyújtani mind póni lovasok, mind pedig az utánpótlás részére. Mindezt pedig világhírű edzők és szakértők bevonásával. A Póni Akadémia nem csupán egy pár napos rendezvény, hanem éveken átívelő, a legkiemelkedőbb szakmai és egyéni támogatást nyújtó képzés és sportolói közösség.

Szívesen jelentkeznél a Póni Akadémia következő szakmai eseményére?

Az Akadémia minden évben a tavaszi és az őszi szezon fordulójakor kerül majd megrendezésre, a következő esemény a 2023 októberében várható. Azonban, annak érdekében, hogy minden résztvevő a lehető legminőségibb egyéni képzést kaphassa meg, az alkalmakra limitált létszámmal lehet jelentkezni.

Kövesd figyelemmel a Scuderia Sonnevend és a Varga Ménes Facebook és Instagram oldalait, és a Pony Academy Facebook csoportját, hogy te is részese lehess a szakmai közegnek és sport közösségnek!

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikk
Kommentek