Weisengruber Jánosra emlékeznek az Öregfiúk OB-n Kiskunhalason

Oregfiuk2020 beharangozo og

Ismét a Hirling József Lovaspark lesz a házigazdája a veteránok díjugrató bajnokságának, amire ezúttal az október 17-18-án zajló Országos Minősítő Verseny keretében kerül sor. A számot a bajnokság 2019-es egyéni harmadik helyezettje, az idén elhunyt Weisengruber János emlékére rendezik.

Hasonlóan az elmúlt évekhez, a veterán díjugratók hazai bajnokságának ismét Kiskunhalas ad otthont. A közönség nagyon kedveli a helyenként könnyed, humoros hangulatú lovas show-t.

Az öregfiúk bajnokságán Weisengruber Jánosra emlékeznek a lovasok, lovas barátok, aki az elmúlt esztendőben látványos összevetésben szerezte meg a bajnokság harmadik helyét. A karakteres megjelenésű, nagyszívű lovas sportoló idén hunyt el, a róla elnevezett versenyszámmal kívánnak emléke előtt tisztelegni a rendezők.

Weisengruber FF
Weisengruber János

Az eseményen köszönik meg a versenybírói feladatoktól visszavonuló olimpikon, egykori válogatott lovas Krizsán János munkáját.

Az öregfiúk magyar bajnokságán négyévszakos pályán folyik a verseny, elbírálása egyéni és csapatversenyben történik. A lovasoknak minimum nyolc, maximum tíz 100 centiméter magas akadályt kell teljesíteniük. A számot egyszeri összevetéssel rendezik, hibátlan lovaglások esetén összevetésben döntik el a végső sorrendet és a magyar bajnoki címet egyéniben és csapatban is.

Az Országos Minősítő Verseny első napján, szombat délután 17 órára tervezik a szervezők a veterán show-t, ami már a pályabejáráskor elkezdődik a lovasok bemutatásával. A nagy öregek mikrofon előtt beszélnek pár mondatban magukról, a versenyről, az ellenfelekről. A a versenyt követő eredményhirdetés után fogadást tartanak a résztvevő lovasoknak és csapatvezetőiknek a Nyereg Klub teraszon. Este nyolc órától pedig a rendező által biztosított közös vacsorával, beszélgetéssel zárul az öregfiúk országos bajnoksága.

Kép és szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek