Nyári lovaglónadrág kalauz

Horze Lovaglonadrag Kiemelt Kep

Sokan fordulnak a Horze csapatához azzal a kérdéssel, hogy milyen alapdaraboknak kell feltétlen szerepelniük egy kezdő lovas ruhatárában. Ilyenkor gyakran a nadrág marad a legvégére, pedig a megfelelő típusú viselése nagyon sok kellemetlenségtől meg tudja kímélni a lovast.

Vékony vagy tartós legyen?

A nyári szezonban többször hangzik el, hogy a legvékonyabb anyagból készült lovaglónadrágot szeretnék. Ezt két szempontból is érdemes átgondolni: egyik, hogy ha a tartósságot tartjuk szem előtt, akkor a leheletvékony leggingsek nem biztos, hogy az első helyen végeznek, másrészt pedig mivel a lábaid jó esetben elég kemény munkát végeznek a nyeregben, így nem árt, ha egy megfelelő vastagságú és erősségű nadrággal véded őket.

Egy minőségi technikai anyagú termék esetében a kettő együtt jár, vagyis az ideális választás a nyárra egyszerre nyújt védelmet a feltörés és a hőség ellen is. Ilyen például a B//Vertigo Jenny női teliszilikonos lovaglóleggings.

Lovaglonadrag Horze 3
Segítünk, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő lovaglónadrágot

Milyen stílus illik hozzád?

A fenti információk birtokában már folytathatjuk azzal, hogy milyen stílusú, színű illik hozzád a legjobban. Nyáron népszerűbbek a világosabb darabok, hiszen nem szívják annyira magukba a hőt. Ettől függetlenül, és a technikai anyagok széles körű elterjedésének következtében azonban már a sötét árnyalatok is keresettek. Ha már tudod, melyik tetszik, jöhet az, hogy teljes ülőfelületén, vagy csak térdrésznél legyen-e rajta tapadófelület.

Hobbi- és díjlovaglás során inkább az előbbit, ugratásnál pedig az utóbbit részesítik előnyben a lovasok. Az első kettőnél kiemelten fontos, hogy a lovasok teljesen beletapadjanak a nyeregbe, az ugróknál pedig az, hogy a leérkezés után könnyedén rendezhessék ülésüket. Mindezekért telibőrrel (például Horze Grand Prix Telibőrös lovaglónadrág), szilikonnal (ilyen a Horze Active Női Szilikonmintás Lovaglónadrág), vagy a kettő kombinációjával erősített anyag (Horze Desiree női szilikonnyomott telibőrös lovaglónadrág) felelhet. A szilikon előnye az előbbivel szemben az erőteljesebb tapadóképesség, illetve hogy egyáltalán nem merev, s így nem korlátozza a szabad mozgást.

Lovaglonadrag Horze 2
A nadrág kiválasztásánál fontos szempont, hogy hobbi-, díj- vagy ugrólovas vagy-e

Milyen szabásvonalat válassz?

Érdemes még figyelni a rugalmasságra is, hiszen az elasztikusság mértéke nyújtja a kényelmet a nyeregben, illetve a fel- és leszálláskor történő mozdulatok során. Mindenképpen technikai anyagokat ajánlunk, melyek mellett sok érv szól: légáteresztőek, így a nyári edzések jóval elviselhetőbbé válnak bennük; s gyakran vízlepergető képességgel is rendelkeznek, amivel egy jó kis nyári zivatarban is száraz maradhat a lelkes lovas.

A fazonnal kapcsolatban még meg kell említeni a derékmagasságot is. A csípőnadrág már az utcai divatból is távozóban van, így a lovas körökben is veszített népszerűségéből, amit mi nem is sajnálunk! Egy minimum középmagas derékszabású darab betűrt felsőrésszel sokkal elegánsabban mutat a lovaglás során, mint alacsonyabb társai, melyekből könnyedén kicsúszhat a póló.

Az extra magasított típust inkább a díjlovasok kedvelik jobban, illetve a hidegebb időszakokban bárki, aki a veséi védelmére több figyelmet szeretne fordítani. Lovas hölgyeknek jó szívvel ajánljuk a kényelmes, kontúros középmagas derékrésszel készült Horze Grand Prix női térdszilikonos lovaglónadrágot, ifjú lovasoknak pedig a Horze Grand Prix Szilikonos Lovaglónadrág Női&Gyerek modellt.

Reméljük, hogy ennyi értékes információ birtokában már mindenki könnyedén megtalálja a neki legmegfelelőbb darabot, mind anyagban, mind fazonban és színben azt, amelyik a legjobban illik hozzá, s a maximális kényelmet nyújtja számára lovaglás közben.

Szöveg: Hallók Eszter, brand manager, Horze Lovasáruház
Fotók: Horze

A cikk megjelenését a Horze Lovasáruház támogatta.

Kommentek