Ötödik lett Salzburgban lovastornászunk

Bencebalazs Salzburg1200

Párizs után a salzburgi világkupa-forduló is tartogatott meglepetéseket a sorozat egyetlen magyar résztvevője, Bence Balázs számára, aki két ötödik helyezéssel zárta idei szereplését a Világkupa-sorozatban. Vajon drukkolhatunk neki a döntőben is?

Úgy tűnik, az idei Világkupa-sorozatban nem állt Bence Balázs mellé a szerencse. A Lovasakadémia SC versenyzője a kihívásokkal teli párizsi forduló után Salzburgban saját hátassal tervezett indulni, azonban lova, Elegáns sérülés miatt nem tarthatott vele. Bence Balázs és edzője, Villányi Krisztina így a tartalék lóval, Landgolddal utazott Ausztriába.

Landgold hátán sem zajlott azonban zökkenőmentesen a verseny. A ló az első fordulóban nem vette fel az előrehajtó segítségeket, nem vágtázott egyenletesen, így Balázsnak nehezebb dolga volt rajta, emiatt egy jelentősen átvariált kűrt mutatott be. Az így elért pontszámmal (6,996 pont) az ötödik helyen zárta a napot.

Másnap a kiegészítő CVI versenyen a Lovasakadémia SC színeiben Jezerniczky Nóra is indult a Ch2*-os versenyben, szintén Landgolddal. Ez a verseny a vásárcsarnok épületében zajlott, párhuzamosan egy ugróversennyel, és ló- illetve kutya agility bajnoksággal, ami nem kedvezett a lovaknak. Landgold sokkal izgatottabb volt ezen a helyszínen, mint korábban a nagy arénában, így Nóra sem tudta a maximumot nyújtani, a nyolcadik helyre volt elég a bemutatott kötelezője. Kűrjének bemutatásakor sem volt könnyebb dolga, végül a nyolcadik helyen zárt 5,138 ponttal.

Jezerniczkynora Salzburg2018
Jezerniczky Nóra

Balázs utolsó fordulójában Landgold ismét túlságosan izgatott volt a körön, ezért Balázs egy könnyített kűrt mutatott be, amiből sok egyedi eleme kimaradt, így nem tudott előrébb jönni, az ötödik helyen zárt 6,844 ponttal.

Bence Balázs így két ötödik hellyel zárta a világkupa sorozatot. Az, hogy ezzel be tud-e majd jutni a saumuri döntőbe csak akkor derül ki, ha már az utolsó két forduló is lezajlott januárban.

Forrás: Villányi Krisztina, Lovastorna Szakág

Fotó: Rohr Máté

Kapcsolódó cikk
Kommentek