Szalai Nikolett ismét díjlovagló magyar bajnok

Szalainikolett Ob2018 Kiemelt

A Magyar Díjlovagló Országos Bajnokság sztárja ismét Szalai Nikolett volt, aki idén negyedik alkalommal szerezte meg a felnőtt magyar bajnoki címet.

2018 augusztusának utolsó hétvégéjén a Nemzeti Lovardában került megrendezésre a Magyar Díjlovagló Országos Bajnokság. A háromnapos esemény során több bajnoki kategóriában zajlott a verseny, ezek közül a Fiatal Lovak Bajnokságában, az Utánpótlás Bajnokságban és a Korosztályos Csapatbajnokságban már a szombati napon eredményt hirdettek.

Szalai Nikolett és Willi The Hit: a verhetetlen páros

A Felnőtt Magyar Bajnokság győztese 2018-ban Szalai Nikolett és Willi The Hit párosa lett. Szalai Nikolett teljesítménye nem csupán azért kiemelkedő, mert a bajnokság nyerteseként zárta a versenyt, hanem Willi The Hit nevű lovával 2014. óta negyedik alkalommal nyerte meg a magyar bajnoki címet. A dobogó második helyét Ács Róbert szerezte meg Fioretto nyergében, míg a Nébel Viktória harmadik helyen zárta a versenyt Quite Right nevű lovával.

Bajnoksági eredmények

Nébel Viktória és Szalai Nikolett nem csupán a magyar bajnoki címért indultak, hanem a Nehézosztályú Bajnokságban is összemérték tudásukat. A nehézosztályú bajnok végül Nébel Viktória lett Ready for Impossible nevű lovával, Szalai Nikolett pedig a dobogó második fokára állhatott fel Antinori nevű lovával elért eredményei alapján. A kategóriában harmadik helyezett Szeredy Patrícia lett Palindrommal.

Fiatal lovas kategóriában Zengő Réka szerezte meg a győzelmet Ronaldinho 12 nevű lovával, míg a junior kategória nyertese Yom Tov Jazmin és Dodge Ram párosa lett. Póni kategóriában Hoffer Hanna szerepelt a legjobban Macciato nyergében, gyermek kategóriában pedig Lőkös Lúcia lett az első helyezett Pannon Royal Fatuna S nevű lovával.

Szalai Nikolett és Willi The Hit így ünnepelte negyedik bajnoki címét:

Írta: Palguta Virág

Fotó: Somogyvári Anett

Kapcsolódó cikkek
Kommentek