A sötétség lovasai a körforgalomban

Sotetseg lovasok og

Megdöbbentő videót tett közzé a Budapesti Autósok Közössége: a felvételt készítő sofőr 2019. október 19-én az esti órákban Dunaharasztin, az 51-es út egyik körforgalmában találkozott össze három, láthatósági felszerelést nem viselő lovassal. Csak a szerencsén és az autós éles szemén múlt az, hogy nem történt baleset, hiszen a három lovas szinte láthatatlanul olvadt bele a sötétbe.

"Mindenkire, aki közúton, vagy a közforgalom elől el nem zárt magánúton lovagol, tekintet nélkül arra, hogy szilárd burkolatú, illetve földútról beszélünk, a KRESZ szabályai érvényesek. Ennek tekintetében:

  • Az állatot hajtónak, illetőleg vezetőnek – ha a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján tartózkodik – éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.
  • Valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az állat, illetőleg állatcsoport bal oldalán előre fehér vagy sárga fényt, hátra piros vagy sárga fényt adó, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinni" - hívja fel a figyelmet a Budapesti Autósok Közössége.


A lovasboltok kínálatában ma már sokféle praktikus és elérhető árú fényvisszaverő ló- és lovasfelszerelés közül válogathatsz. Mindenképp érdemes rájuk beruházni, ha terepen lovagolsz, hiszen életet menthetnek: a Te, a lovad, és a közlekedés más résztvevőinek életét. Itt olvashatsz róluk bővebben:

Kapcsolódó cikk

Forrás: Budapesti Autósok Közössége

Kommentek