Lovaglónadrág kalauz 2021

8 E86 E82 D 0 C60 4097 BF98 B9585 C375 A25

Soha nem látott nadrágválasztékkal vár titeket a Horze megújult budapesti áruháza. A nyár nem egy könnyű időszak a lovasok életében, de a megfelelő felszereléssel nagyban megkönnyíthető a forróság átvészelése. Az egyik ilyen sarkalatos pont a megfelelő lovaglónadrágok kiválasztása.

Ennek a ruhadarabnak kiemelt jelentősége van a kényelmes és biztonságos lovaglás során. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik évszakban miben ülünk a nyeregben, sőt, további paramétereket is érdemes figyelembe venni. A legkeresettebbek és legnépszerűbbek a Horze kínálatából a sajátmárkás Horze és B Vertigo, illetve a közkedvelt német brand, a Spooks nadrágjai.

Az egyik legfontosabb szempont az, hogy melyik szakágban tevékenykedünk, hiszen ezen belül is eltérő igényeknek kell megfelelnie az ideális darabnak.

Díjlovaglásban a teljes ülőfelületén tapadóval ellátott nadrágokat preferálják a lehető legbiztosabb ülés elérése érdekében. Ez az anyag lehet telibőr, szilikon, vagy a kettő kombinációja, de manapság már inkább csak szilikonos modellekkel találkozunk. Ezek nem akadályozzák a mozgást, a felszállást és melegebb hőmérsékletben is jobban teljesítenek.

Imádott darab ebben a kategóriában a Spooks klasszikus modellje:

Spooks ricarda teli szilikonos magas dereku lovaglonadrag
SPOOKS Ricarda teliszilikonos magas derekú lovaglónadrág
Horze grand prix szilikonos lovaglonadrag noi
Horze Grand Prix Szilikonos Lovaglónadrág Női

A csak térdrészen szilikonos, vagy bőrös nadrágok az ugrólovasok körében elterjedtek, hiszen nagyobb szabadságot biztosítanak a nyeregben és az ugrás utáni ülésigazítás is könnyebb bennük.

Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Horze GP nadrág sokféle változatban elérhető, de jöjjön itt most a díjugratók nagy kedvence:

Horze grand prix ni trdszilikonos lovaglnadrg

A következő nagyon fontos tényező a szabás. A magasabb derékfazonú modelleket a díjlovasok kedvelik jobban, hiszen támogatja az ülést, támasztja a hasat, a hátat és elősegíti a jobb testtartást a nyeregben.

Erre remek példa a Horze egyik újdonsága:

Horze tara magas dereku noi lovaglonadrag
Horze Tara magasderekú női lovaglónadrág

Az alacsonyabb, vagy közepes magasságú derékszabás pedig inkább a hobbi- és ugrólovasok körében közkedvelt:

B vertigo olivia ni teliszilikonos ni lovaglnadrg
B//Vertigo Olivia női teliszilikonos női lovaglónadrág

Az anyagok is fontos szempontot játszanak, s természetesen ezzel kapcsolatban az évszakot is figyelembe véve kell összehangolni a választást. A vékony, mégis tartós, de remekül szellőző darabok a tavaszi, nyári szezon kedvencei, jellemzően leggings fazonban, hogy a lehető legnagyobb kényelemben legyen a lovas.

Bvertigo jenny noi teliszilikonos lovagloleggings
B//Vertigo Jenny Női Teliszilikonos Lovaglóleggings

Ha ezek alapján kiszemelted a számodra legideálisabb lovaglónadrágot, nézz körbe budapesti áruházukban, hogy a hozzáillő kiegészítőket is megtaláld! A Horze Lovasáruház új címe 1152 Budapest, Külső Fóti út 14.

Szöveg: Hallók Eszter, brand manager, Horze Lovasáruház
Fotó: Horze

Kapcsolódó cikkek
Kommentek