Álláslehetőség lovászok és belovaglók számára a Lewitzi Ménesben

Lewitz kiemelt

A világ egyik legnagyobb, minőségi lovak tenyésztésével és kiképzésével foglalkozó létesítménye több, mint 5.500 kiváló származású lóval a tenyésztés és lókiképzés terén kínál álláslehetőséget lovászok, belovagló, ugró- és díjlovasok, valamint a lóápolók és -gondozók számára.

A Paul Schockemöhle méneséből kikerülő lovak a világ lovassportjának meghatározó szereplői, ott vannak a legjelentősebb versenyeken és sorra szerzik a jobbnál jobb eredményeket. A Lewitzi Ménes munkatársaként Te is ellesheted a siker titkát: a csikók születésétől egészen az eredményes sportkarrierig végigkísérheted a lovak életét, a legjobbaktól tanulhatod meg a lótenyésztés, csikónevelés, lótartás, lóápolás és persze a belovaglás, illetve a versenyekre való felkészítés csínját-bínját.

Légy ott a csikók mellett az első pillanatoktól

Az évente több, mint 650 csikót világra segítő csapat munkájára igényes és felelősségteljes személyeket keres, akik képesek csapatban dolgozni, emellett nem riadnak vissza az ellések során előforduló komplikációktól, valamint segítséget nyújtanak az újszülött csikók és az anyakancák ellátásában.

Tapasztalatszerzésre és a tanulmányok során megszerzett tudás kamatoztatására, bővítésére kiváló munkalehetőség. A Lewitzi ménes állatorvosi klinikája a lótenyésztésére és az azzal kapcsolatos kezelésekre specializálódott.

Lewitz 5

Felbecsülhetetlen tanulási lehetőség belovaglóknak

A Lewitzi ménes olyan belovagló, ugró- és díjlovasok jelentkezését várja, akik képesek együtt dolgozni a világ minden tájáról érkező lovasok és lovászok nagy csapatának tagjaként, ellátni az általános lovardai teendőket, valamint készek a ménesben dolgozó edzők tanácsaival tudásuk és tapasztalataik bővítésére. A Lewitzi ménes munkatársai jellemzően lovas-lovász csapatokban dolgoznak együtt.

A sikeres jelentkezők feladata a fiatal ugró- és díjlovakkal való munka lesz, versenylehetőség ezen a területen nem adott. A cégen belül ugyanakkor lehetőség van előrelépésre (például lovászként megfigyelni és elsajátítani ezt a különleges rendszert, majd lovasként kamatoztatni a megszerzett tapasztalatot, vagy lovasként a belovaglótól akár nemzetközi versenyistállóig való fejlődésig).

A lovász és lovas pozíciók mindig elérhetőek azok számára, akik elhivatottak a tanulásra, fejlődésre és tapasztalatszerzésre.

Lewitz 6

Ez vár a Lewitzi Ménes munkatársaként

  • Széleskörű tapasztalatszerzés és speciális ismeretek elsajátítása a lótenyésztés terén
  • Meghatározott munkaidő
  • Korrekt fizetés
  • Szállás
  • Étkezés (reggeli és ebéd)
  • Szerződés (a próbaidő letelte után)
  • Biztosítás
  • Nemzetközi csapat és jó munkakörülmények
  • Széleskörű tapasztalatszerzés világhírű edzőktől (lovasok, belovaglók számára)
  • Lovardai segítők és futószáras ismeretek (lovasok, belovaglók számára)
  • Munkaidő: heti 45 óra reggel 8-tól délután 5 óráig, déli egy órás ebédszünettel
  • Szabadnapok: szombat délután és vasárnap. A lovak hétvégi etetése és ellenőrzése váltó rendszerben működik.
  • Fizetett szabadság: évente 24 munkanap

A papírmunka és az iratok idegennyelvűsége ne legyen a jelentkezéstől visszatartó ok, fordításukban segítséget nyújtanak a Ménes munkatársai.

Megközelítés: a helyi vasútállomásról való felvételt a Ménes biztosítja; a legközelebbi repülőtér Hamburg, ahonnan az összeköttetés vonattal a legkézenfekvőbb.

Jelentkezés

A lóápoló és belovagló végzettség előny, de nem követelmény, viszont a lovak gondozásában szerzett jártasság elengedhetetlen. A sikeres pályázónak legalább alapfokú angol vagy német nyelvtudással kell rendelkeznie.

Ha szeretnéd kipróbálni magadat és csatlakozni a Lewitzi Ménes összetartó, sokszínű nemzetközi csapatához, küldd el német vagy angol nyelvű önéletrajzodat Dirk Hausernak a Hauser@Schockemoehle.com e-mail címre.

Jelentkezés és további információ a Gestüt Lewitz Facebook oldalán privát üzenetben >>

Lewitz 1

A ménesről

A Németország északkeleti részében elhelyezkedő Lewitzi Ménes a legnagyobb és legjelentősebb európai lótenyészet, a sikeres üzletember és korábbi díjugrató Európa-bajnok, Paul Schockemöhle tulajdona, aki 1970 óta foglalkozik lótenyésztéssel.

A ménesben 3000 hektáron mintegy 5500 ló él lóbarát csoportos tartásban, jólétükről egy körülbelül 200 főt számláló csapat, köztük 14 állatorvos gondoskodik. Évente 650 csikó születik itt.

Bővebb információ a ménesről >>

Fotó: Dirk Hauser

Kapcsolódó cikk
Kommentek