Ez csak a kezdet: nemzetközi díjugrató verseny Kiskunhalason

Kkhalas Sajtotajekoztato Kiemelt

Kilenc év után rendezhet újra nemzetközi díjugrató lovasversenyt Kiskunhalas. A megújult, megszépült Hirling József Lovasparkban jövő hétfőtől egészen szerdáig zajlanak majd az események.

Ez csak a kezdet. Így fogalmazott Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja a nemzetközi lovasverseny kapcsán rendezett sajtótájékoztatón. A Hirling József Lovaspark kilenc év elteltével rendezhet ilyen rangos megméretést, de a célok még ettől is nagyobbak.

Bányai Gábor, Kiskunhalas és körzete megválasztott országgyűlési képviselője szerint az elmúlt időszak fejlesztései sokat jelentettek a városnak és a magyar lovassportnak is. „A Hirling József Lovaspark nemcsak versenyeknek, hanem más rendezvényeknek is helyet adhat, rendezvényközpontja lehet Kiskunhalasnak, Bács-Kiskun megyének. Nagy öröm, hogy újra nemzetközi versenynek lehet házigazdája a város, az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak és a közeljövőben további beruházások várhatóak a bázison” – jelentette ki Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

„Ez egy nagyon fontos esemény a városban, azért dolgoztunk az elmúlt években, hogy ugyanazt a rangot visszakapjuk, mint ami a korábban megszokott volt. Mérföldkőnek számít ez a nemzetközi verseny, ehhez kellett, hogy fejlesztések történjenek a lovasbázison, valamint hogy szakmai irányítása legyen a lovasközpontnak. Remélem, hogy a következő években ez megszokottá válhat és tudjuk fejleszteni még a pályát is” – tette hozzá Fülöp Róbert polgármester.

A három kiemelt magyarországi versenyhelyszín között, a Nemzeti Lovarda és Bábolna mellett a Hirling József Lovaspark is szerepel. Célunk az lehet, hogy jövőre világkupa pontgyűjtőnek számító megméretést rendezhessünk. Nemzetközi verseny utoljára 2011-ben volt Kiskunhalason, most újra lesz ilyen. A legfontosabb számunkra az, hogy minél több nézőnk legyen, a lovasszakma pedig vigye a város és az itteni szervező jó hírnevét” – mondta Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy hetek óta zajlanak már az előkészületek a bázison. Nemcsak a munkáskezek dolgoznak a terület szépítésén, hanem a Kiskunhalasi Lovabandérium tagjai is készülnek, akik egy különleges bemutatóval kedveskednek majd a közönségnek. A versenyigazgató szerint május elsején olyan programok lesznek, amelyek a családok számára is kikapcsolódást nyújthatnak. Itt lesznek a Nemzeti Lovaszínház tagjai, a Százszorszépföld Egyesület pedig kézműves termékekkel várja a látogatókat. Ami a nemzetközi verseny szakmai részét illeti, jelezte részvételét a teljes magyar élmezőny és a kiskunhalasi lovasok is szeretnének jó eredményeket elérni hazai közönség előtt.

Kkhalas Sajtotajekoztato

Szöveg: Jáger Levente, kép: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek