Ifj. Tóth László szerencseszombatja

1200x630

Négy versenyszám zajlott a CSI***-W Nemzetközi Díjugrató és Olimpiai Kvalifikációs Csapatverseny harmadik versenynapján. A nap fénypontja a 150 centiméterre kiírt, Longines ranglista pontot adó versenyszám volt.

Magyar tenyésztésű fiatal lovak a dobogón

11 akadály és 14 erőkifejtés várta a fiatal lovak 3000 eurós összdíjazású döntőjének 35 indulóját az Aki Ylänne finn pályaépítő által megálmodott pályán szombat reggel a Nemzeti Lovardában.
Az igen technikás alappálya teljesítése után 10 ló-lovas páros jutott az összevetésbe, köztük öt magyar versenyző.

Elsőként ifj. Tóth László lovagolt a rövidített pályára a hatéves Identityvel és villámgyors hibátlannal adta fel a leckét a többi összevetőnek, majd rövidesen másik lovával, Chinggel faragott egy kicsit a pályaidőből. Így végül a dobogó első és harmadik helyét sikerült megszereznie. Az első helyet saját tenyésztésű kancája, Ching érdemelte ki, aki már a csütörtöki versenynapon is megszerezte a győzelmet. A szintén 6 éves sárga Identity pedig a harmadik helyen zárta a versenyt.

Az előző napokon is eredményesen szereplő páros, Zárug Annamária és a gánti Herczog Ménesben tenyészett Candy szép, egyenletes második körrel biztosította be magának az ezüstérmes pozíciót.

01tóth 1200x661
Ifj. Tóth László

Krucsó harmadszorra lett harmadik

Fordulatokban gazdag versenyt és magyar sikert hozott CSI***-W 130 centiméteres vadász versenyszáma. A C szabály szerinti elbírálásban hibapontok helyett időbüntetést kapnak a versenyzők az akadály leveréséért, amit hozzáadnak a pálya teljesítési idejéhez, és ez alapján alakulnak ki a helyezések.

A versenyszám győztese Técsy Attila lett El Capitannal, megelőzve a magyar utánpótlás egyik nagy tehetségét, a 16 éves Plavecz Szabrinát, aki már ezzel második helyezését gyűjtötte be a hétvégén Királyhágó nyergében. Krucsó Szabolcs harmadszorra lett harmadik ebben a kategóriában.

770
Técsy Attila

Ifj. Tóth László a vasárnapi nagydíj favoritja

A szombati napj legrangosabb versenyszáma a 25.000 eurós díjazású 150 centiméteres világkupa minősítő pontot adó versenyszám volt. A verseny igazi nemzetközi összevetést hozott, hiszen a tizenegy összevető lovas között kilenc különböző nemzet képviseltette magát, köztük hazánk is.

Ifj. Tóth László itt is hozta remek formáját, és a pénteki világkupa pontot adó 150 centiméteres versenyszám után a szombatit is meg tudta nyerni Rádiháza-Echo nevű lovával. A Kabala ménes által tenyésztett ló ezzel az abszolút favoritja a vasárnapi nagydíjnak, hiszen egyedülálló módon mindkét minősítő szám legjobbja volt.

Rajtuk kívül csupán egyetlen hibátlan lovaglás született az összevetésben, amit a csehek kiváló lovasa, Ales Opatrny mutatott be Sangris Boy nevű lovával. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a verőhiba nélkül lovagló, de egy időbüntetéssel végző Alexandros Fourlis állhatott fel.

829

Kiélezett küzdelem az utolsó versenyszámban

A szombati nap utolsó versenyszáma a 135-140 centiméterre kiírt kétfázisos versenyszám volt. Itt sorakozott fel a hétvége legnépesebb mezőnye, hiszen tíz ország, összesen 58 lovasa mérte össze tudását.

Szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy bár jól szerepelnek a magyarok, de most mégis olasz győzelem lesz. De aztán jött a szinte utolsóként pályára lépő ifj. Tóth László, aki első lovával már pontszerző helyen végzett, így nem volt vesztenivalója és az elképzelhető leggyorsabb iramot és legszűkebb fordulatokat választva teljesítette a második fázist. A verseny rendkívül kiélezett volt, hiszen csupán öt századmásodperc különbséggel, de maga mögé utasította az addig élen álló Roberto Arioldit. Másik gyorsaságáról híres lovasunk, ifj. Szabó Gábor sem okozott csalódást. Timpex Fényévvel sokáig vezette a versenyt, de végül a harmadik helyre volt elég az időeredménye ebben a rendkívül népes mezőnyben.

03szabó
Ifj. Szabó Gábor

Forrás: CSIO Budapest
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek